Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

REPORTAJ: Comune arădene cu trotuare pe câmp, peste şanţuri, dar nu şi în localităţi, unde oamenii merg pe şosea

Câteva comune din Arad au trotuare pe marginea unui drum judeţean între localităţi, pe câmp, dar în sate ele lipsesc pe distanţe mari, oamenii fiind nevoiţi să meargă pe şosea. Noile trotuare făcute cu bani europeni, la care se ajunge trecând prin şanţuri, sunt atât de înguste că se poate merge doar în şir indian.

REPORTAJ: Comune arădene cu trotuare pe câmp, peste şanţuri, dar nu şi în localităţi, unde oamenii merg pe şosea
Comentează 2

La sfârşitul anului 2015, autorităţile judeţene din Arad au inaugurat "Drumul Vinului", un proiect la care s-a lucrat cinci ani şi a prevăzut modernizarea infrastructurii rutiere care leagă câteva localităţi cu tradiţie în cultivarea viţei-de-vie. Au fost modernizaţi 24 de kilometri ai drumului judeţean din Podgoria Aradului, între localităţile Păuliş şi Şiria, dar şi un viaduct din localitatea Ghioroc.

Investiţia a depăşit 61 de milioane de lei (13,5 milioane de euro), 85 la sută din fondurile nerambursabile provenind de la Uniunea Europeană.

Proiectul Consiliului Judeţean Arad a prevăzut şi realizarea de trotuare, între localităţile din Podgorie. Acestea sunt pe marginea drumului judeţean, numit "Drumul Vinului", pe lângă câmp, şi sunt asfaltate. Între trotuare şi şosea se află însă un canal pluvial, iar pentru a ajunge pe trotuar oamenii trebuie fie sa treacă prin şanţ, fie să mai meargă sute de metri până găsesc un podeţ.

Citește continuarea pe News.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite