Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

REPORTAJ: Cafenele și cluburi închise după apariția legii anti-fumat. Alte localuri, ”în picaj abrupt”

Câteva localuri din Arad au fost închise după apariţia legii antifumat, iar patronii mai multor cafenele şi cluburi se plâng că încasările le-au scăzut şi cu 90 la sută, în timp ce alţii mai rezistă doar pentru că au terase, dar se declară ”în picaj abrupt”, scrie News.ro.

REPORTAJ: Cafenele și cluburi închise după apariția legii anti-fumat. Alte localuri, ”în picaj abrupt”
Comentează 1

La aproximativ şase luni de la adoptarea legii antifumat, majoritatea patronilor de localuri din Arad declară că au pierdut venituri importante, iar unii au fost nevoiţi sau urmează să îşi închidă afacerile. În medie, conform declaraţiilor oferite News.ro de către mai mulţi patroni de localuri, vânzările au scăzut cu 50 la sută, însă în cazul cafenelelor, scăderile sunt şi mai mari şi au ajuns chiar la 90 la sută, dacă se află în mall-uri.

De exemplu, unul dintre cei mai cunoscuţi proprietari de localuri din Arad, Călin Costea, spune că în această vară a închis un club renumit şi o cafenea situată într-unul din cele două mall-uri din oraş.

Costea a spus că în cazul cafenelei din mall, vânzările au scăzut cu 90 la sută după apariţia legii antifumat.

”În mall, toţi proprietarii de astfel de afaceri au fost grav afectaţi. Clienţii practic nu au unde să iasă să fumeze, cum se întâmplă în cazul unei cafenele aflată pe o stradă. Mai merg cafenelele de la parterul mall-ului, unde oamenii mai pot ieşi la o ţigară. Eu am închis pentru că de la 600 de clienţi pe zi în cursul săptămânii şi la 1.500 de clienţi duminica, am ajuns la câteva zeci de persoane pe zi”, a declarat Costea, pentru News.ro.

CITEȘTE CONTINUAREA PE NEWS.RO

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite