Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Relocări de fonduri pentru șase comunități locale

Consiliul Județean alocă anual sume importante pentru finanțarea sau cofinanțarea unor proiecte care vizează școli, grădinițe, rețele de apă, drumuri, cămine culturale, terenuri de sport, rețele de gaz etc. Sumele provin din cota de 6% aferentă impozitului pe venit, aflat la dispoziția Consiliului Județean și se alocă la începutul anului. În 2022, Consiliul Județean a alocat aproximativ 33 de milioane de lei, pentru orașele și comunele din județ.

Relocări de fonduri pentru șase comunități locale
Comentează 0

Astfel, în ședința de astăzi, consilierii județeni au aprobat mutarea unor fonduri de la un obiectiv de investiții la altul, în urma solicitărilor venite din partea a șase primării: Chișineu Criș, Conop, Socodor, Vinga, Vladimirescu și  Păuliș.

„Comunitățile locale și aparatul administrativ al primăriilor știu cel mai bine prioritățile și oportunitățile de investiții. Noi, cei din Consiliul Județean, suntem parteneri ai administrațiilor din județ și întotdeauna am oferit sprijin financiar pentru proiectele comunităților. Pe baza acestui principiu, am răspuns solicitărilor administrațiilor din Conop și Socodor, de relocare a unor sume de la un obiectiv de investiții înspre altul, sursa fondurilor fiind cota de 6% din impozitul pe venit, aflat la dispoziția Consiliului Județean”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Ce modificări s-au făcut

Primăria Chișineu Criș dorește mutarea a 700.000 lei de la obiectivul de investiții „Evacuarea apelor uzate din localitatea Nădab la sistemul de canalizare menajeră din Chișineu Criș”, la două noi investiții: Reabilitare corp clădire Liceul Teoretic (400.000 lei) și Reabilitare trotuare (300.000 lei).

Primăria Conop a solicitat relocarea a 142.600 lei către Sistematizare pe verticală a drumurilor comunale DC 83 și DC 61 A, cât și a zonei Arăneși. Suma provine de la alte două investiții: diminuarea cu 92.600 lei a sumei destinate construirii grădiniței din Milova și 50.000 de la finanțarea documentației tehnice pentru înființare rețea de apă și de canalizare.

Primăria Socodor dorește transferarea a 170.000 de lei către un obiectiv nou – Alimentare cu gaze naturale în comunele Socodor, Grăniceri și Pilu (90.000 de lei) – și majorarea sumei pentru o investiție în derulare – Modernizare străzi în comună (80.000 de lei). Sumele provin de la Reabilitare și extindere sistem de alimentare cu apă și extindere canalizare menajeră (60.000 de lei) și Modernizare și amenajare infrastructură de drumuri agricole în comună (110.000 de lei).

La Vinga, 120.000 de lei vor fi realocați de la obiectivele de investiții „Branșamente canalizare” (100.000 lei), precum și a sumei de 20 mii lei de la obiectivul de investiții“ Reabilitare parc central Sfânta Treime și amenajare locuri de joacă” la un obiectiv de investiții nou, “Reparare și dotare clădire colectare impozite și taxe locale în localitatea Mănăștur”,în sumă de 120 mii lei.

600.000 de lei, sumă aferentă investiției „Conductă aducțiune apa Arad-Vladimirescu” au fost transferați, la cererea Primăriei Vladimirescu, către „Modernizare și semaforizare intersecție str. Progresului (DN 7) cu str. Gării (DJ 682 C) și str. Ștefan cel Mare, localitatea Vladimirescu.

La Păuliș, 200.000 de lei, de la reabilitarea căminului cultural au fost realocați către alte două obiective: Înființare rețea de canalizare menajeră și extindere rețea apă uzată în Barațca și Sâmbăteni (148.000 lei) și la Eficientizarea iluminatului public în comuna Păuliș (52.000 lei).

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite