Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Relocare de fonduri pentru comuna Hășmaș

Relocare de fonduri pentru comuna Hășmaș
Comentează 0

Primăria comunei Hășmaș a solicitat Consiliului Județean relocarea a 39.000 de lei – sumă destinată unor lucrări de reamenajare interioare și exterioare a școlii vechi Botfei – către un alt obiectiv: Lucrări de reamenajare interioare și exterioare Cămin Cultural Urvișu de Beliu.

„Întotdeauna am sprijinit principiul abordării investițiilor în funcție de interesul comunităților locale, cele care sunt beneficiarele respectivelor proiecte. În spiritul acestui principiu, împreună cu consilierii județeni, am aprobat solicitarea comunei Hășmaș, de relocare a unor sume de la un obiectiv de investiții înspre altul, fondurile provenind din cota de 6% din impozitul pe venit, aflat la dispoziția Consiliului Județean pe acest an”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Considerăm oportună finanțarea Căminului Cultural din Urviș, pentru a oferi locuitorilor condiții mai bune de desfășurare a unor activități. În același timp, nu vom neglija nici Școala veche din Botfei, care de asemenea va beneficia de lucrări de modernizare interioare și exterioare”, a completat Cornel Popa, primarul comunei Hășmaș.

Consiliul Județean finanțează sau cofinanțează, anual, diferite proiecte ale comunităților locale din județul nostru. În acest an, suma destinată proiectelor pentru orașele și comunele arădene a fost de aproximativ 33 de milioane de lei.

În urma relocării celor 39.000 de lei, comuna Hășmaș beneficiază de 350.000 de lei, după cum urmează:

  • Lucrări de reamenajare interioare și exterioare Cămin Cultural Urvișu de Beliu – 89.000 lei;
  • Lucrări de reamenajare interioare și exterioare a școlii vechi Botfei – 11.000 lei;
  • 2 stații de reîncărcare mașini electrice în comuna Hășmaș – 100.000 lei;
  • Amenajare drum acces, parcări, alei și platformă capelă funerară în localitatea Hășmaș – 150.000 lei.

Ședința Consiliului Județean Arad va avea loc mâine, joi, 30 iunie, cu începere de la ora 13.00, prin mijloace electronice.

 

 

Biroul de presă

29.06.2022

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide