Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reîntâlnire de suflet cu Antoniu Bacoș

Reîntâlnire de suflet cu Antoniu Bacoș
Comentează 0


Duminică, la Sala Polivalentă, prezentam programul zilei, la Faza finală a campionatului județean de futsal. Citind formațiile, mai precis cea din Gurahonț, la rubrica ” antrenor” văd Antoniu Bacoș. 
Cine e Antoniu Bacos? Pentru cei mai tineri, profesorul Bacos a fost primul antrenor al echipei Unirea Vagonul-CFR, adică în anul competitional 1973-1974, cele două divizionare B s-au unit , iar antrenor principal a fost numit Antoniu Bacos ( CFR ) , iar secund Petre Schweillinger ( Vagonul). 
Antoniu Bacoș, venea atunci cu idei și metode noi de antrenament, sporturi complementare ( rugby), teste fizice moderne, cantonamentul de la Sinaia rămânând în memoria noastră, adică:  Leac, Gornea, Cotarcă, Gyengye, Dobai, Damian, Ardelean, Bermozer, Markovicz Babau...și alții.
L-am revăzut duminică, după aproape 40 de ani, la Sala Polivalentă. Acum are 80 de ani, dar este la fel de lucid în aprecieri, a prezentat o echipă ( cea a Gurahonțului) combativă, anii trecuți peste viața zbuciumată a profesorului Bacoș ( i-a murit fiul la aproape 20 de ani), parcă nelăsând urme.
Multă sănătate domnule profesor!
 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite