Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Regina-mamă Elena va fi reînhumată alături de fiul său, Regele Mihai, la Curtea de Argeș


Regina-mamă Elena a fost adusă pe pământ românesc! Rămăşiţele pământeşti vor fi depuse în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeș, alături de cele ale fiului său, Regele Mihai. Cu acest prilej, Casa Regală a anunțat trei zile de doliu în zilele 18, 19 și 20 octombrie.

Regina-mamă Elena va fi reînhumată alături de fiul său, Regele Mihai, la Curtea de Argeș
Comentează 0

Cei care vor să-i aducă un omagiu Reginei-Mamă Elena pot să aprindă lumânări şi pot depune flori în faţa Palatului Elisabeta din Bucureşti sau la Curtea de Argeş.

Majestatea Sa Margareta îi roagă pe cei care vor aduce flori să le aleagă doar pe cele albe. Acestea simbolizează seninătatea şi bunătatea de care a dat dovadă Reginea-Mamă Elena, în timpul vieții.

 

Desfășurătorul funeraliilor - Sâmbătă, 19 octombrie 2019

Ora 11.55 – Sosirea Familiei Regale la Noua Catedrală din Curtea de Argeș. Vor merge pe jos până la Vechea Catedrală, în ordinea de precădere: Majestatea Sa Margareta, ASR Principele Radu, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria alături de ASR Ducele Amedeo de Aosta, ASR Principesa Mafalda (fiica Ducelui De Aosta) și Lord Peter Rosslyn (Șeful Casei Alteței Sale Regale Principelui de Wales și Ducesei de Cornwall).

Ora 12.00 – 12.30 – Slujba de înmormântare oficiată de ÎPS Mitropolitul Nifon, ÎPS Mitropolitul Iosif, ÎPS Mitropolitul Varsanufie, ÎPS Mitropolitul Calinic.

Ora 12.30 - 12.45 – Procesiune militară și religioasă de la Catedrala Episcopală și Regală la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, în următoarea ordine: Militarii brigăzii 30 Gardă – Un militar va purta crucea de lemn, alt militar va purta coroana de flori și alți opt militari vor purta sicriul. Urmează Familia Regală.

 

Ora 12.45 – 12.55 – Ceremonia îngropării în Pridvor. Participă doar Familia Regală română. La momentul intrării sicriului în criptă, 21 de focuri de armă. Pe executarea acestui moment, Muzica Militară va intona Imnul Național (prima strofă și refrenul) și Imnul Regal (prima strofă și refrenul). La final, se va auzi semnalul din trompetă “Stingerea”.

Ora 13.00 – Majestatea Sa iese din Catedrală cu stindardul Reginei-mamă împăturit și îl dă în grijă Aghiotantului Regal. Stindardul va fi expus ulterior la Săvârșin, în Muzeul Regal.

Ora 13.05 – Încheierea ceremoniilor funerare. 


Scrie un comentariu

trimite