Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Regele etnobotanicelor” din România, căutat de 11 ani, a fost prins în Spania

”Regele etnobotanicelor”, românul căutat de 11 ani de poliție, a fost prins în Spania! Joi, Poliția Națională din Spania a anunțat că l-a prins la Barcelona pe Alin Rotaru, individul care a înființat primul ”magazin de vise” din România.

„Regele etnobotanicelor” din România, căutat de 11 ani, a fost prins în Spania
Comentează 0

Bărbatul în vârstă de 37 de ani avea o condamnare definitivă la închisoare, fiind dat în urmărire internațională. Alin Rotaru este condamnat pentru faptul că în anul 2013 a sechestrat în apartamentul său din București două fete (minore la acea vreme) pe care le-ar fi violat. Mai mult, totul s-a întâmplat în timp ce le amenința cu o armă.

Pe numele fugarului exista un mandat european de arestare și predare emis de România, pentru răpire și trafic de droguri. Potrivit Poliției spaniole, bărbatul folosea o identitate falsă încă din anul 2021, de când se stabilise în Barcelona. Potrivit poliției din Spania, la momentul reținerii sale la Barcelona bărbatului i-au fost reținute toate documentele. Acestea dovedeau că indivudul a folosit în Spania o identitate falsă.

”În momentul în care a fost reținut, i-au fost confiscate toate documentele de identitate, care arătau că reclamatul a folosit o identitate falsă din 2021, de care s-a folosit pentru a rămâne în țara noastră și pentru a-și reglementa situația administrativă”, spune Poliția Națională a Spaniei, joi, într-un comunicat de presă.

”Cercetările au făcut posibilă aflarea locului fugarului și, după numeroase eforturi și ample dispozitive de urmărire, acesta a putut fi arestat în provincia Barcelona”, arată Poliția Națională din Spania.

Citește continuarea pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite