Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Regele Mihai a murit la 96 de ani. România este în doliu!

Regele Mihai a murit, marți, la vârsta de 96 de ani. Anunțul a fost făcut de familia regală, potrivit Realitatea TV. Născut pe 25 octombrie 1921, Mihai I a fost suveran al României în perioada 20 iulie 1927 - 8 iunie 1930 și în perioada 6 septembrie 1940 - 30 decembrie 1947.

Regele Mihai a murit la 96 de ani. România este în doliu!
Comentează 0

Regele Mihai a murit, marți, a anunțat Casa Regală. Decesul Majestății sale a fost pronunțat la ora 13.00. Trupul Regelui va fi depus la Castelul Peleș timp de două zile. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș.

Președintele Iohannis a fost înștiințat în timp ce se afla la un dejun cu ambasadorii statelor UE. Cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria regelui. 

Regele a murit la reședința sa privată din Elveția. ”La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța sa Regală, Principesa Maria.

În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară. În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Trupul neînsuflețit al regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. 

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite