Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Recensământ Facebook: după Ion și Maria, cel mai popular nume de român este Photography

Institutul Național de Statistică a publicat în această dimineață rezultatele recensământului desfășurat pe Facebookul românesc, în vederea adunării de date statistice cu privire la sexul, vârsta și naționalitatea populației de români de pe cunoscuta rețea socială. Rezultate sunt cele așteptate, cu unele surprize, cel puțin în privința numelor. 

Recensământ Facebook: după Ion și Maria, cel mai popular nume de român este Photography
Comentează 0

„Am constatat că foarte mulți români au început să-și boteze copii ca țiganii, cu nume exotice. Cel mai întâlnit la români este Photography, care se referă la fotografie, o activitate destul de comună în zilele noastre. Așa cum pe vremuri oamenii erau numiți după meseria lor, Cojocaru, Popa sau Cismaru, așa și acum există astfel de nume”, spun specialiștii de la Evidența Populației pe Facebook. Mai mult, au apărut deja numele compuse, cum ar fi Maria Croitoru Photography, „care nu înseamnă decât că maică-sa a fost croitor și tata fotograf”. 

Statisticienii spun că nu se pune problema ca toți oamenii pe care îi cheamă Photography să și fie fotografi pentru că „din datele noastre, chiar nu sunt atâtea nunți în România cât să lucreze toți în domeniul ăsta. Din păcate, foarte mulți avem pe Facebook prieteni pe care îi cheamă Photography, dar prea puțini avem oameni pe care să-i cheme Instalator sau Electrician”. 

Sursa timesnewroman.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite