Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Război Ucraina. Forțele de securitate din Belarus au primit ordin să caute rușii ascunși de mobilizare

Forțele de securitate din Belarus au fost însărcinate să urmărească rușii sosiți în țară după mobilizarea anunțată în Federația Rusă.

Război Ucraina. Forțele de securitate din Belarus au primit ordin să caute rușii ascunși de mobilizare
Comentează 0

Acest lucru a fost raportat lui Nasha Niva de o sursă din agențiile de aplicare a legii din republică. 

„Deocamdată au fost instruiți verbal să monitorizeze „apartamentele pentru o zi”, să ia legătura cu proprietarii locuinței. Au fost comandate și mașini noi din curți cu numere rusești. Colectați informații, verificați documente”, a spus sursa. 

Potrivit silovikului, Belarus îi va extrăda pe „evasorii” în Rusia. „Să prindeți dodgerul este o sarcină neînsemnată”, a concluzionat sursa. 

Regiunile ruse au început să interzică recruților să călătorească în afara orașului sau cartierului în care locuiesc, câmpul de mobilizare parțială a anunțat de Vladimir Putin. Prima regiune în care a fost introdusă interdicția a fost regiunea Kursk, la granița cu Ucraina. A fost urmată de regiunile Krasnodar, Dagestan, Tatarstan, Yakutia, Samara, Nijni Novgorod, Voronezh, Amur, Smolensk, Tver, Celiabinsk. Interdicțiile de circulație a cetățenilor obligați la serviciul militar sunt introduse de către comisarii militari, care emit ordine relevante „la recomandarea Ministerului Apărării RF”. Toate documentele sunt compilate conform unui singur model.

Pe 21 septembrie, rezidentul rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a explicat că este planificată convocarea a 300.000 de rezerviști. 

Potrivit  The Moscow Times, autoritățile ruse au introdus o înăsprire tacită a controalelor la plecarea bărbaților din țară. Verificările de plecare sunt efectuate pe aeroporturile din Moscova: persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani sunt întrebate despre scopul călătoriei, sunt verificate biletele militare și sunt, de asemenea, interesați dacă există un bilet dus-întors. Deocamdată nu se cunosc cazuri de reținere cu trimitere la biroul militar de evidență și înrolare.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite