Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Război total în CEx-ul PSD. Dragnea începe epurarea. Puciștii au primit muniție în weekend

Şedinţa Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a fost convocată pentru luni, la ora 12,00, la Palatul Parlamentului, la sala grupului social-democraţilor. Liviu Dragnea începe azi execuția adversarilor săi. Potrivit unor surse din conducerea PSD, Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu vor fi excluși azi din partid. Decizia a fost luată ieri într-o întâlnire între Liviu Dragnea și apropiații săi care a durat mai bine de șase ore.

Război total în CEx-ul PSD. Dragnea începe epurarea. Puciștii au primit muniție în weekend
Comentează 0

O parte dintre liderii judeţeni PSD s-au exprimat într-o discuţie avută la Parlament, duminică seara, cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sancţiuni în Comitetul Executiv (CEx) de luni pentru vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu şi secretarul general Marian Neacşu, putând să se meargă până la excludere.

De asemenea, la discuţiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat şi propunerea ca în CExN să se aplice o formă de sancţiune şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, precum şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, au declarat duminică, pentru Mediafax, surse din partid.

În cazul lui Ţuţuianu şi Neacşu, participanţii la discuţiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, în timp ce pentru Pandea şi Mocioalcă, propunerile au fost ca aceştia să fie schimbaţi din fruntea organizaţiilor judeţene pe care le conduc dar să rămână membri ai partidului, au mai declarat sursele citate.

Puciștii au primit muniție nouă peste weekend, prin dosarul Teleormanleaks anunțat de RISE Project. Realitatea a dezvăluit că numărul puciștilor este mai mare decât cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea. A existat o listă de 28 de oameni din CEx, pe care nu a negat-o nimeni, dar pe care Neacșu nu a prezentat-o public, mulți dintre puciști retrăgându-și semnăturile.

Contestatarii lui Dragnea i-au transmis liderului PSD că îşi dau demisia în bloc, dacă vreunul dintre ei este propus pentru excluderea din partid. Iar asta ar însemna că Liviu Dragnea ar putea rămâne fără majoritate în Parlament.

”Nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva în istoria partidului şi nu se va întâmpla niciodată. E o prostie şi i-aş ruga pe cei care transmit astfel de informaţii pe surse, poate dintre colegii noştri, să se potolească, vom avea o discuţie serioasă, bărbătească, aplicată, şi vom lua nişte decizii, e foarte clar”, a declarat Codrin Ştefănescu la un post de televiziune. 

Social-democratul ignoră însă istoria recentă. În iunie anul trecut, PSD a votat în Parlament împotriva propriului Guvern, condus atunci de Sorin Grindeanu. Surse din grupul contestatarilor ne-au precizat însă că nu iau în calcul să voteze, alături de Opoziţie, pentru demiterea Guvernului Dăncilă.

Ceea ce i-au transmis însă lui Liviu Dragnea a fost că dacă el va încerca excluderea vreunuia din PSD, atunci îşi vor da demisia în bloc şi îl vor lăsa fără majoritate în Parlament. 

Surse din conducerea PSD susţin că Liviu Dragnea şi-ar fi dorit ca la această şedinţă să scape de adversarii săi din partid. Pe listă: Marian Neacşu, Adrian Ţuţuianu şi Gabriela Firea. Toți trei au semnat scrisoarea prin care i s-a cerut demisia lui Dragnea. Înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu apropiaţii săi. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite