Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Război în Ucraina, ziua 84. Ultimii apărătorii din Azovstal s-au predat

Ucraina a intrat în ziua 84 a războiului. Soarta sutelor de luptători ucraineni care au rezistat săptămâni întregi la oțelăria Azovstal, din Mariupol, rămâne incertă, după ce s-au predat și au fost transferați pe teritoriile controlate de ruși. Ministrul ucrainean al Apărării declara că aceștia vor face obiectul unui schimb de prizonieri, însă unii oficiali ruși au transmis că soldații ar putea fi judecați și executați.

Război în Ucraina, ziua 84. Ultimii apărătorii din Azovstal s-au predat
Comentează 0

Armata lui Putin a tras cu rachete către ținte din mai multe regiuni ucrainene, inclusiv lângă granița cu Polonia.

Forţele aeriene ucrainene şi unităţile de apărare aeriană ale Forţelor Terestre ucrainene susţin că, în ultimele 24 de ore, au lovit 15 ţinte ale invadatorilor ruşi, inclusiv 11 drone şi patru rachete de croazieră.

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, spune că Rusia pare să fi suferit „pierderi impresionante” de la declanșarea invaziei în Ucraina: „Un record mondial pentru o armată invadatoare”. 

Livrările de arme ale Franţei vor creşte în intensitate, i-a spus Macron lui Zelenski

Franţa îşi va intensifica livrările de arme către Ucraina ”în zilele şi săptămânile următoare”, i-a promis marţi preşedintele Emmanuel Macron omologului său Volodimir Zelenski, confirmând angajamente în acest sens anunţate la sfârşitul lui aprilie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Şeful statului “a confirmat că livrările de arme de către Franţa vor continua şi vor câştiga în intensitate în zilele şi săptămânile următoare, la fel ca transportul de echipament umanitar”, a precizat Palatul Elysee.

Franţa a livrat peste 800 de tone de ajutor umanitar Ucrainei de la începutul ofensivei ruse pe 24 februarie, între care 13 vehicule de salvare suplimentare în acest weekend.

Cei doi lideri au “evocat garanţiile de securitate pe care Franţa le-ar putea aduce Ucrainei în cadrul unui acord internaţional, în scopul de a asigura respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării”.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite