Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ravagiile furtunii pe Valea Mureșului

Iată ravagiile făcute de furtună în după-amiaza zilei de azi, 17 iulie, după cum ne relatează ISU Arad în jurul orei 18,00:

Ravagiile furtunii pe Valea Mureșului
Comentează 1

2 gospodarii inundate in Sat Chelmac, 1 gospodărie in Sat Conop, 1 mașina luată de viitura de pe drum (DC) și aruncată in lanul de porumb in Sat Belotint și DN7 blocat de aluviuni la aprox 2 km ieșire din Conop spre Barzava.

Intervin ambele gărzi din cadrul Secției Barzava. Forțe de interventie: Garda 1 Barzava, 8 subofițerii, 1 Autospeciala, 1 camion și 1 motopompa de capacitate medie, Garda nr. 2 Birchiș, cu 6 subofițeri, 1 autospecială și 1 auto 4x4.

Pe DN 7, intervine Garda nr. 1 Barzava cu o motopompa de capacitate medie, 8 Subofiteri, unele genistice, SVSU Conop, Ocolul Silvic cu un buldoexcavator și SDN. La Belotint și Chelmac au fost rezolvate cazurile majore, nu mai exista apa în casa. Toate forțele sunt concentrate spre Lalasant unde pana acuma sunt anunțate 5 gospodarii inundate și 2 mașini. Se acționează cu 15 subofiteri de la secția Barzava cu 1 motopompa de capacitate medie și 2 transportabile. Forțele vor fi suplimentate cu 1 modul de pompare se mare capacitate de la Sectia Barzava și încă 10 subofiteri, de-asemenea de la Detașamentul Arad pleacă în sprijin 7 subofițeri cu 1 barcă și o motopompa de capacitate medie, 1 autoturism 4x4 și 2 ofiteri.

După o primă evaluare 200 de gospodării au fost inundate și au fost evacuate 8 persoane din casele inundate.

Forțele de intervenție se suplimentează cu un încă un modul de pompare de mare capacitate a Detașamentului de Pompieri Arad.

 

Foto: ISU Arad

Galerie foto (9)


Scrie un comentariu

trimite