Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Raul Rusu - un alt produs de excepţie al atletismului arădean actual. „Sunt conştient că pot să îmi depăşesc limitele”

Rămas nemeritat în umba performanţelor lui Andrei Gag din ultima perioadă, un alt atlet arădean de reală perspectivă îşi vede conştiincios de treabă.

Raul Rusu - un alt produs de excepţie al atletismului arădean actual. „Sunt conştient că pot să îmi depăşesc limitele”
Comentează 0

Aruncătorul de suliţă Raul Rusu, component al CSM Arad, şi elev al profesorului Constantin Miclea, a cucerit argintul la Naţionalele de Aruncări şi a participat într-o companie selectă la Cupa Europei, ambele competiţii desfăşurate la Arad.

 

- Cum apreciezi evoluţia de la Naţionale, încununată cu medalia de argint?

- Evoluţia de la Campionatul Naţional a fost una placută, m-am simţit bine în competiţie. După accidentarea de anul trecut nu mă aşteptam la un rezultat „imens”, sunt conştient că anul acesta o să dovedesc de ce sunt în stare. Am nevoie doar de timp, răbdare şi perseverenţă la unele chestii tehnice.

 

- Cât de mult a contat pentru tine participarea la Cupa Europei?

- La Cupa Europei care s-a ţinut în Arad, m-am simţit puţin sub presiune, fapt care a dus la greşeli de care sunt conştient, printre ele putând fi unele care m-au costat chiar şi o clasare pe podium. Din aceste tipuri de competiţii nu am decât de învăţat şi să sper la tot ce este mai bun pe viitor, iar eu să fiu stăpân pe mine.
 

- Cum a fost că concurezi acasă?

- Faptul ca am concurat acasă a fost o „uşurare”, eu fiind obişnuit cu stadionul şi atmosfera de acasă. Sentimentul cel mai satisfăcător a fost când am intrat pe stadion şi am simţit că „jocul” era de partea mea iar eu m-am simţit relaxat.
 

- Ce urmează pentru tine în 2016?

- Obiectivul principal este calificarea la Jocurile Olimpice. În acest an mi-am propus să arunc peste recordul meu personal de anul trecut, 75.89m. Sunt conştient că pot să îmi depăşesc limitele. În prezent lucrez împreună cu antrenorul meu, Miclea Constantin, care mă va ajuta să îmi repar unele greşeli de tehnică şi să mă feresc de accidentări.

 

- În final, cum vezi performanţele arădeanului nostru, şi colegului tău, Andrei Gag?

- Eu şi Andrei ne cunoaştem de mult timp, am trecut împreună peste unele momente grele. Ne-am antrenant amândoi şi ne-am ajutat reciproc de fiecare dată când s-a putut.Am apreciat rezultatul lui de la Cupa Europei, iar când am aflat că la Portland, la Mondiale, s-a clasat pe treapta a 2-a a podiumului m-am bucurat enorm. Îi respect munca şi toată truda prin care a trecut şi trece. Sunt convins că el nu este un aruncător de doar 20m şi anul acesta este capabil să depăşească limita de 21m. Eu şi tot Aradul îl susţinem până la capăt, si suntem mândri de el!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite