Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Răpire la Vărădia de Mureș: doi haidamaci au năvălit în casă peste un turc și i-au luat concubina / UPDATE: Cei doi bărbaţi au fost arestați preventiv

A fost un început de săptămână cu peripeții la Vărădia de Mureș. Doi tineri români au procedat ca în filmele de acțiune, în urma unui conflict cu „dușmanul” turc. Au intrat peste el în casă, l-au luat la bătaie, i-au luat concubina la bătaie și apoi au luat-o cu ei, probabil în speranța că, aceasta, româncă fiind, va trece de partea lor. Se pare că s-au înșelat, acum fiind acuzați și de lipsire de liberatate în mod ilegal, pe lângă violare de domiciliu și lovire și alte violențe. Având în vedere că au fost prinși, nu îi așteaptă o perioadă prea ușoară.

Răpire la Vărădia de Mureș: doi haidamaci au năvălit în casă peste un turc și i-au luat concubina / UPDATE: Cei doi bărbaţi au fost arestați preventiv
Comentează 2

Update 1 Cei doi bărbaţi au fost arestați preventiv

„Pe numele celor doi bărbaţi reţinuţi ieri pentru violare de domiciliul, loviri şi alte violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal, magistraţii Judecătoriei Lipova au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile”, au transmis reprezentanţii IPJ Arad.


„Polițiștii orașului Lipova, împreună cu cei ai Secției 8 Rurală au depistat și reținut doi tineri, bănuiți de săvârșirea a trei infracțiuni, în concurs. Aceștia vor fi prezențați magistraților Judecătoriei Lipova cu propunere de arestare preventivă”, se aratăț într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Tânăra a scăpat abia a doua zi dimineața

În continuare, oamenii legii povestesc că totul s-a petrecut luni noaptea și marți dimineața.  „În noaptea de 11/12 noimebrie a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din Vărădia de Mureș au fost sesizați despre faptul că două persoane de sex masculin au pătruns fără drept într-un imobil de pe raza localității, și pe fondul unor neînțelegeri ar fi lovit un cetățean turc de 34 de ani, după care ar fi plecat. Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, indicând una dintre persoanele în cauză. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat de 30 de ani, din județul Caraș-Severin, împreună cu un tânăr de 20 de ani, din județul Hunedoara, identificat de polițiști ulterior, la data și ora antemenționate ar fi pătruns fără drept într-un imobil de pe raza localității Vărădia de Mureș, unde cetățeanul turc se afla împreună cu concubina sa de 26 de ani, din județul Sibiu. Aceștia ar fi lovit cetățeanul turc, ulterior ar fi luat-o cu forța pe tânăra de 26 de ani și ar fi transportat-o cu mașina fără voia acesteia pe traseul Vărădia de Mureș – Deva – Timișoara – Lipova – Arad. Tânăra ar fi reușit să scape, în dimineața zile de 12 noiembrie a.c., într-o intersecție semaforizată de pe raza municipiului”, se mai arată în comunicat.

Cei doi bărbați au fost depistați de polițiști pe raza orașului Lipova, fiind reținuți pentru 24 de ore. Urmează să fie duși în fața magistraților de la Judecătoria Lipova cu propunere de arestare preventivă.

„Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, lovire și alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai spun oamenii legii.

Fotografia are caracter ilustrativ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite