Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ramona Lile „Un proiect  în beneficiul persoanelor vârstnice”

Ramona Lile „Un proiect  în beneficiul persoanelor vârstnice”
Comentează 0

Unul dintre principalele obiective ale Universității „Aurel Vlaicu” din Arad este implicarea în viața comunității. „Perioada pe care încercăm să o depășim ne-a determinat să căutăm resursele necesare pentru a veni în sprijinul comunității locale, să ne implicăm mai mult în găsirea unor soluții pentru a-i ajuta pe arădeni, să venim cu soluții reale pentru problemele punctuale ale acestora”, a precizat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile. Una dintre aceste soluții este destinată persoanelor vârstnice pentru care a fost creat un proiect special: Centrul de bătrâni Akademos, un spațiu  pregătit pentru îngrijirea seniorilor. Centrul oferă posibilitatea celor vârstnici de a se bucura de o îngrijire și condiții deosebite fie că decid să rămân aici pentru perioade lungi de timp, fie că au nevoie de îngrijire doar pentru perioade mai scurte. „Am considerat că este nevoie de aceste servicii și de scurtă durată pentru că, uneori, cei care se îngrijesc de bunicii sau părinții lor, se află în imposibilitatea de a fi alături de ei pentru scurte perioade de timp și atunci opțiunea oferită de acest centru le va rezolva problema”,  a punctat rectorul UAV.

Tot aici va funcționa și un centru de practică interdisciplinar în care studenții de la mai multe specializări (asistență sociala, știinte economice, psihologie, alimentație publică, kinetoterapie etc) își vor folosi cunoștintele pentru a contribui la creșterea calității vieții și a sănătății celor pe care centrul îi găzduiește.

Centrul de bătrâni Akademos va funcționa în spațiul universității din Parcul Reconcilierii nr. 3 și oferă rezidență, în condițiile unui hotel de 3 stele,  celor care au nevoie de îngrijire indiferent pentru ce perioadă.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide