Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ramona Lile: „UAV pe locul I în România în clasamentul U-Multirank”

Ramona Lile: „UAV pe locul I în România în clasamentul U-Multirank”
Comentează 1

Universitatea „Aurel Vlaicu” ocupă această poziție luând în calcul numărul de calificative de tip A obținute.

UAV este pe prima poziție între cele 28 de universități din România incluse în clasament după numărul de calificative de tip A (punctaj maxim) obținute la cei 5 indicatori analizați. În ierarhia generală U-Multirank pentru anul 2022, UAV ocupă locul 5 între universitățile românești.

„Cele 12 calificative maxime obținut reprezintă o confirmare a ascensiunii universității noastre în plan internațional. Este un rezultat care reprezintă  munca întregii comunității academice a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Cele mai multe, 6 calificative de tip A,  au fost acordate pentru activitatea de cercetare ceea ce demonstrează locul important pe care munca de cercetare o reprezintă în procesul educativ al UAV. De asemenea au fost punctate cu calificative maxime, calitatea corpului didactic și transferul tehnologic, fiecare indicator fiind relevant pentru creșterea calității procesului de învățământ. Cu siguranță mai avem mult de muncit, dar este important să punctăm fiecare nouă performanță” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Clasamentul U-Multirank este elaborat de către Comisia Europeană și stabilește ierarhia universităților în funcție de următorii indicatori: procesul de predare-învățare, cercetare, transfer tehnologic, orientarea internațională și implicare regională.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite