Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ramona Lile „Power Age, un proiect pentru promovarea sportului în rândul persoanelor vârstnice”

Ramona Lile „Power Age, un proiect pentru promovarea sportului în rândul persoanelor vârstnice”
Comentează 0

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UAV este parte a proiectului Eramus+ „Power Age” derulat împreună cu parteneri din Portugalia și Turcia.

La deschiderea  evenimentului au luat parte rectorul UAV, Ramona Lile, Oana Pârvulescu, director  general al Direcției de Asistență Socială Arad, Rodica Birta, șef serviciu, responsabil persoane adulte și cu dizabilități,  Aurelia Gabor, instructor aerobic CSM Arad, profesori și studenți din cadrul universității arădene de stat, precum și profesori de sport din liceele arădene.

Primele activități din cadrul proiectului s-au derulat în cadrul Centrului de Bătrâni Akademos, la sala de gimnastică a CSM Arad și la Facultatea de Sport din cadrul UAV.

„Felicit echipa de proiect din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport pentru implicare, mulțumim partenerilor locali pentru susținerea lor și sunt convinsă că fiecare etapă din acest proiect va oferi noi competențe și abilități celor care vor să dezvolte practicarea sportului în rândul persoanelor vârstnice”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

„ Profesorii de sport și specialiștii în kinetoterapie implicați vor învăța tipuri de exerciții fizice ce pot fi efectuate în comunitățile de seniori din cadrul centrelor de zi și a centrelor rezidențiale pentru persoanele vârstnice” a declarat coordonatorul proiectului, conf.univ.dr. Viorel Ardelean.

 

 

 

 

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite