Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Quartetul Elevation a fost primit cu un entuziasm deosebit la Arad!

Quartetul Elevation a fost primit cu un entuziasm deosebit la Arad!
Comentează 0

În acest weekend arădenii au fost transportați într-un alt spațiu, al jazzului pur. Pianistul Lucian Ban, care a susțiunut un concert de excepție la Arad alături de quartetul Elevation, a întâmpinat publicul spunând: "Nu are rost să ne prefacem că tragedii precum Colectiv, atentatele din Paris, Beirut sau din alte părți ale lumii nu au impact asupra noastră și că deși muzica nu le poate anula, poate contribui substanțial la procesul de vindecare". 

Într-adevăr, saxofonistul american Abraham Burton, contrabasistul John Hebert, bateristul Eric McPherson și Lucian Ban i-au hipnotizat pe cei peste 200 de arădeni care au venit să îi asculte pe muzicienii newyorkezi. Quartetul Elevation, care a poposit în premieră la Arad în turneul european de promovare a celui de-al doilea CD al lor, albumul foarte sugestiv intitulat Songs from Afara făcut ca acest afar, acest spațiu îndepărat al ritmului, haosului și armoniei, să le apară aievea celor care au ocupat toate locurile disponibile, chiar și pe cele suplimentare, ale Sălii Festive a Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”. 

Timp de o oră și jumătate publicul a fost purtat într-o călătorie muzicală fascinantă, iar la finalul concertului cei prezenți au profitat din plin de posibilitatea de a achiziționa atât ultimul album Elevation, Songs from Afar, cât și primul CD al quartetului, Mystery. S-a remarcat o reală bucurie în rândul arădenilor care părăseau sala la finalul concertului, apreciind calitatea muzicii ascultate și comparând concertul cu concerte din Cluj și de la Gărâna. 

Muzica și-a spus cuvântul în cadrul acestui concert foarte bine primit, care a dovedit faptul că #aradcanjazz este mult mai mult decât un hashtag – este o realitate, care ne îndeamnă ca pe viitor să continuăm cu astfel de concerte. 

Concertul Elevation a fost organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad și Primăria Municipiului Arad și prezentat de Mihai Molnar.

www.cmcarad.ro

Facebook: Centrul Municipal de Cultura Arad

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite