Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Puneți siguranța câinelui dumneavoastră pe primul loc

Puneți siguranța câinelui dumneavoastră pe primul loc
Comentează 0

Vremea mai caldă aduce cu sine și mai multe plimbări cu cel mai bun prieten al dumneavoastră. Chiar dacă fiecare ieșire este un motiv de bucurie, aceasta nu trebuie să se întoarcă atunci când reveniți acasă. De aceea, v-am pregătit câteva sfaturi de care să țineți cont în fiecare sezon.

Condițiile meteo și un câine în aer liber

Este important să vă protejați câinele de elemente, cum ar fi vântul, ploaia, zăpada și chiar soarele. Diferitele tipuri de vreme aduc considerații diferite, despre cum să vă păstrați câinele în siguranță. Perioada de timp în care vă puteți lăsa câinele afară se bazează foarte mult pe vreme.

În condiții extreme de frig sau căldură, câinele ar trebui să poată căuta refugiu în casă pentru a face față temperaturii exterioare. Nu este nimic în neregulă dacă lăsați un câine activ să se joace în zăpadă pentru o vreme, dacă este capabil să intre și să se încălzească. În mod similar, un câine căruia îi place să facă plajă ar trebui să aibă mult acces la umbră și apă rece. Fără acces la casă, câinii se pot supraîncălzi sau chiar pot îngheța.

Dacă cel mai bun prieten al dumneavoastră. trebuie ținut afară pentru o perioadă lungă de timp, investiți într-o cușcă de câine, pentru a-i oferi adăpost de condițiile meteorologice. Optați pentru un model izolat, impermeabil și care poate fi acoperit, pentru a bloca razele soarelui. Cușca nu trebuie să fie prea mare, ci suficient de mare pentru ca acesta să se poată deplasa confortabil. Păstrați-o aprovizionată cu pături calde iarna și prosoape reci vara.

Nu vă lăsați niciodată câinele nesupravegheat pentru perioade lungi de timp, ceea ce include și peste noapte. Verificați-l constant, pentru a vă asigura că are suficientă apă și că nu prezintă semne de probleme de sănătate.

Sfaturi de siguranță pentru păstrarea câinelui în aer liber

Pentru vremea caldă

Câinele trebuie să aibă întotdeauna acces la apă. Bolurile de apă ușoare, care pot fi ușor răsturnate sau lovite, trebuie lăsate în casă. În schimb, săpați o gaură superficială în pământ pentru o găleată. Apoi, umpleți-o cu apă și cuburi de gheață. Pământul va menține apa rece.

Oferiți mai multe locuri care să îl ferească de soare. Razele acestuia vă pot copleși câinele. Dacă nu poate scăpa de căldură, se poate supraîncălzi și nu va putea să-și regleze temperatura corpului. Și, în ciuda concepțiilor greșite, câinii se pot arde de la soare, în principal pe nas și urechi. Un loc în afara soarelui va ajuta la prevenirea arsurilor solare. Amintiți-vă că trotuarul și nisipul sunt extrem de fierbinți.

Pentru vremea rece

Câinele are nevoie de protecție de la vânturile reci și / sau de iarnă. O cușcă de câine izolată oferă protecție împotriva elementelor. Lămpile de încălzire pot fi, de asemenea, o investiție excelentă. Similar cu un incubator pentru pui, aceste lămpi de încălzire vă pot ajuta să mențineți încălzită cușca în aer liber a câinelui.

Câinii cu părul scurt au nevoie de un strat suplimentar de protecție. Investiți într-un pulover sau jachetă pe care acesta să o poarte în aer liber.

Păstrați-vă câinele departe de orice dezgheț sau sare în lunile de iarnă. Acestea pot fi foarte iritante pentru labele și membranele mucoase ale câinelui.

Dacă zăpada se acumulează suficient de sus încât să-i fie prea greu să se plimbe, asigurați-vă că îi oferiți o cale liberă suficientă, pentru ca el să meargă la toaletă și să se joace. Nu-l lăsați niciodată singur dacă zăpada este suficient de înaltă pentru a-i ajunge la gât, pentru că s-ar putea pierde în zăpadă și v-ați putea chinui să-l găsiți, în condiții nefavorabile.

Indiferent de dimensiunile casei pe care o aveți, viața cu un câine poate fi mult mai ușoară atunci când în oferiți siguranță, iubire și toate momentele de joacă care să îl stimuleze și care să îi ofere un stil activ de viață.


Scrie un comentariu

trimite