Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD să spună urgent dacă vrea tratament egal între firmele românești și cele multinaționale

Partidul Național Liberal salută mesajul de susținere pe care patronatele din zona întreprinderilor mici și mijlocii îl transmit proiectului PNL privind impozitarea profiturilor acolo unde sunt generate.

PSD să spună urgent dacă vrea tratament egal între firmele românești și cele multinaționale
Comentează 0

Poziția Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), exprimată în sprijinul inițiativei legislative de transpunere a Directivei UE 2016/1164, pe care PNL a înregistrat-o încă din data de 24 octombrie 2016, la Camera Deputaților, ne întărește convingerea că demersul nostru făcut în sensul unei juste distribuiri a sarcinii fiscale pentru întreprinderile autohtone, dar și pentru multinaționale, este cel corect.

Amintim că propunerea legislativă a PNL privind stabilirea normelor împotriva practicilor de evitare a obligațiilor fiscale prevede faptul că impozitele trebuie să fie plătite acolo unde sunt generate profiturile, în ţara în care este creată valoarea, adică în România.

Potrivit estimărilor noastre, statul român va putea obţine, din impozitul pe profit, de până la patru ori mai multe venituri la bugetul de stat după ce legea va fi adoptată. Considerăm că este imperativ să se restabilească încrederea în echitatea sistemelor fiscale şi să se permită guvernelor să îşi exercite în mod real şi efectiv suveranitatea fiscală.

Din păcate, observăm că, deși a trecut aproape o lună de la depunerea inițiativei PNL în Parlament, Liviu Dragnea și PSD continuă să ignore acest proiect cerut de mediul antreprenorial românesc și care ar aduce mai mulți bani la bugetul de stat. PSD preferă să vânture minciuni în loc să răspundă solicitărilor întreprinzătorilor autohtoni.

Somăm PSD să spună urgent dacă vrea tratament egal între firmele românești și cele multinaționale, dacă vrea transparentizarea profiturilor și un mediu concurențial echitabil, sau dacă are alte interese ascunse.

Comunicat PNL Arad


Scrie un comentariu

trimite