Vremea Romania, Arad 0°C

Stiri Arad

PSD caută premier, deși Grindeanu nu a demisionat! Comitetul Executiv se reunește din nou

Social-democrații se reunesc din nou, joi, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, pentru a discuta despre o nouă propunere de premier, în condițiile în care Sorin Grindeanu a rămas fără sprijin politic, a anunțat liderul partidului, Liviu Dragnea.

PSD caută premier, deși Grindeanu nu a demisionat! Comitetul Executiv se reunește din nou
Comentează 0

Potrivit acestuia, alegerile au fost câștigate de PSD și ALDE și în continuare majoritatea este aici. "Un prim-ministru este legitim cât timp are sprijinul politic al formațiunilor care l-au votat. În acest moment, PSD și ALDE, care l-au propus prim-ministru, au acordat sprijin politic și l-au votat în Parlament, au retras acest sprijin", a precizat Dragnea, într-o conferință de presă, la finalul CExN al PSD, relatează AGERPRES.

El a subliniat că nu se mai poate vorbi despre un guvern atât timp cât miniștrii acestuia și-au prezentat demisia.

"Nu prea mai putem vorbi de un guvern — toți miniștrii și-au prezentat demisia. (...) Și constituțional și politic vorbind, sper ca dl. Sorin Grindeanu să nu se agațe de această procedură, pentru că nu mai are guvern. Noi am mai adoptat o decizie astăzi, la sugestia unor colegi, o hotărâre prin care s-a decis că orice membru PSD care ar intra într-un guvern care nu mai are susținerea PSD își pierde calitatea de membru. Deci noi, practic, discutăm de un Cabinet care nu mai are membri și de un prim-ministru care sper că ia act de deciziile politice adoptate de forurile statutare care i-au și dat sprijinul politic. Mâine intenționăm să convocăm din nou un Comitet Executiv Național ca să discutăm împreună cu colegii de la ALDE despre o propunere de prim-ministru care să fie înaintată președintelui Iohannis", a arătat președintele PSD.

Întrebat cum va proceda dacă Grindeanu "se agață de această funcție" și dacă PSD va merge pe o moțiune de cenzură, Dragnea a spus: "Încă sper că nu se continuă situația asta, care n-are niciun fel de explicație politică".

El a precizat că Grindeanu n-a fost exclus din PSD. "Nu, n-a fost exclus Sorin Grindeanu din partid. Eu nu sunt prezicător, să vorbesc despre viitorul unuia sau altuia, eu, împreună cu mai mulți colegi, i-am făcut mai multe propuneri d-lui Sorin Grindeanu. Prima a fost ca împreună să stabilim care sunt cele mai bune măsuri și calea de urmat, fără să plecăm de la început de la ideea că nu trebuie să mai fie prim-ministru. Din păcate, pur și simplu a plecat din sală, noi având de gând ca în partea a doua a CExN, după ce s-a discutat despre acea evaluare, să începem să reconstruim. Nu am mai avut cu cine", a susținut liderul PSD.

Scrie un comentariu

trimite