Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Provocarea interculturalității în școlile arădene” Limba chineză ar putea fi studiată de elevii arădeni în cadrul programei școlare de gimnaziu și liceu.

„Provocarea interculturalității în școlile arădene”  Limba chineză ar putea fi studiată de  elevii  arădeni în cadrul programei școlare de gimnaziu și liceu.
Comentează 2

Aradul a fost gazda celei de a doua ediții a conferinței „Provocarea interculturalității în școlile arădene” organizată de Filiala Arad a Casei Româno Chineze, cu sprijinul Primăriei Arad, a Centrului Cultural Municipal Arad și Inspectoratului Școlar Județean.

Evenimentul s-a bucurat de participarea Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, prin dl. Zhao Lei, consilier în cadrul Ambasadei, a directorului Casei Româno Chineze, dna Ecaterina Vanea și a dlui Tiberiu Halița, sinologist. De asemenea au fost prezenți,  directorul  Institutului Confucius Cluj Napoca, Feng Shaozhong și directorul de proiecte, Smaranda Moldovan, precum și  reprezentanți ai comunității oamenilor de afaceri chinezi, ai Consiliului Județean Arad.

Discuțiile s-au purtat în Sala Ferdinand a Primăriei Arad.  Au fost prezenți primarul municipiului, Călin Bibarț, prorectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Codruța Stoica, inspectorul școlar general adjunct Barbocz Isabella, directorii Colegiului Național Preparandia, a Colegiului Național „Moise Nicoară”, a Colegiului Național „Vasile Goldiș” și a Liceului Național de Informatică,

Principalul obiectiv al acestui proiect și scopul acestei conferințe a fost lansarea provocării pentru liceele arădene de a introduce cursuri de limba chineză în curricula elevilor de gimnaziu și liceu. Interesul manifestat de reprezentanții mediului educațional arădean, care au deja o bună colaborare cu Institutul Confucius, a creat premisele unor demersuri în acest sens, pentru anul școlar următor.

 „Pornind de la faptul că cel mai important principiu al asociației noastre este de a promova prietenia româno-chineză și în condițiile în care China are nu doar o cultură de la care avem de învățat, ci și o relație tradițională cu România, prin evenimentul de azi ne aducem contribuția la dezvoltarea unui parteneriat în domeniul cultural-educațional. Mulțumim Ambasadei Republicii Populare Chineze, Casei Româno Chineze și Institutului Confucius pentru implicare și susținerea demonstrată față de proiectele filialei noastre. Ne bucură interesul  mediului educațional arădean pentru acest proiect și ne reafirmăm  sprijinul pentru orice inițiativă care va susține promovarea limbii și culturii chineze în școlile arădene ” a declarat Gianina Ignuța, președintele filialei Arad a Casei Româno Chineze.

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite