Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proteste de amploare în România: 70.000 de oamenii au strigat 'Justiție, nu corupție' în toată ţara

România s-a trezit și a ieșit în stradă. Din nou! Peste 50.000 de oameni în zeci de orașe față de atacul puterii asupra legilor justiției. În plus, românii nu mai suportă nici valul de scumpiri care pare ca nu se mai oprește, pornit în septembrie odată cu majorarea prețului la pompă. Mâncarea mai scumpă, chiria, întreținerea, curentul, rata la bancă și leul care s-a prăbușit, toate acestea atârnă, poate, cel mai greu în mobilizarea masivă a românilor. Şi să nu uităm și de frica scăderii salariilor de la 1 ianuarie. Oamenii au strigat HOTII!, PSD, CIUMA ROŞIE, JUSTIŢIE, NU CORUPŢIE! şi Singura soluţie, încă o REVOLUŢIE! 

Proteste de amploare în România: 70.000 de oamenii au strigat 'Justiție, nu corupție' în toată ţara
Comentează 0

În jur de 70.000 de oameni au protestat duminică seara în toată România.Românii au ieşit în stradă în Bucureşti, Craiova, Suceava, Buzău, Alba Iulia, Iași, Constanța, Bistrița, Ploiești, Oradea, Cluj, Galați, Brașov, Sibiu şi multe alte oraşe.

În Bucureşti, 30.000 de oameni au mers în marş de la Piaţa Victori către Parlament. Pe drum, manifestanții au scandat ''Nu vrem să fim o nație de hoți'', ''PSD, ciuma roșie'', ''Justiție, nu corupție''. ''România, trezește-te!'', ''Hoții, hoții'', ''Dragă OLAF, nu-i așa că ne scapi tu de Dragnea?!'' În jurul orei 22:00, protestarii din Bucureşti au intonat imnul României.

La un moment dat, au existat îmbrânceli între protestatari şi jandarmi, iar manifestanţii au strigat ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”. 

(w500)

Redăm mai jos LIVE TEXT-ul protestelor de duminică seara:

UPDATE 22:00. Protestarii au început să plece spre casele lor.

În jurul orei 22:00, oamenii au intonat imnul României.

UPDATE 21:10. Protestarii fac ocolul Palatului Parlamentului şi strigă: HOŢII!

Numarul protestatarilor din Sibiu a crescut la peste 7.000. La Iaşi, numărul manifestantilor a ajuns la peste 2.500. 

Pe drum, manifestanții au scandat ''Nu vrem să fim o nație de hoți'', ''PSD, ciuma roșie'', ''Justiție, nu corupție''. ''România, trezește-te!'', ''Hoții, hoții'', ''Dragă OLAF, nu-i așa că ne scapi tu de Dragnea?!'' 

(w500)

La Universitate, ei s-au oprit pentru câteva minute și au ținut un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit în Decembrie 1989, după care au cântat imnul național.

UPDATE. Oamenii s-au oprit în faţa Ministerului Justiţiei şi au început să huiduie.

UPDATE 20:20. Numărul protestarilor care protestează în marş către Parlament a ajuns la 20.000, transmite Realitatea TV. Per total, în toată România, numărul celor care protestează depăşeşte 40.000. 

(w500)

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Jandarmieri, Georgian Enache, a declarat la Realitatea TV că prezenţa cailor nu este ceva nemaiîntâlnit la proteste mari. "Ei realizează acele cordoane, sunt folosiţi pentru pentru a cocordona masele mari de oameni, nu sunt animale agresive, nu ataca persoane", a spus acesta. 

Georgian Enache a mai explicat că mici incidente se creează de fiecare dată când în timpul protestelor oamenii vor să se deplaseze într-o anumită direcţie neanunţată. "Apar mici tensiuni între noi şi cei care vor să plece în marş, însă acestea se aplanează destul de repede", a mai explicat acesta.

UPDATE 20.10: Numărul celor care merg în marş către Parlament a depăşit 15.000.

UPDATE 20:00: 12 mii de persoane sunt în strada în acest moment. Bucureștiul este în aceasta seara martorul celui mai mare protest la adresa Guvernului Tudose. Piata Victoriei a fost blocată pînă la ora 19:30, când românii au plecat în marș spre Parlament. Mii de oameni au ieşit în stradă şi în ţară. În Sibiu sunt aproximativ două mii de oameni pe stradă, la fel şi în Braşov şi Cluj Napoca. Numărul protestatarilor este mare şi în Iaşi sau Constanţa. În multe oraşe oamenii au pornit în marş pe străzi, în altele îşi strigă nemulţumirile în pieţele centrale. 

(w500)

UPDATE 19:45: În municipiul Sibiu aproximativ 3000 de persoane au ieşit în stradă. Câteva sute de persoane s-au strâns şi în Piaţa Unirii din Sute de oameni sunt în stradă şi în Craiova, Galaţi, Braşov şi multe alte oraşe ale ţării. Oamenii scandează lozinci antiguvernamentale şi cer demisia Guvernului. Manifestanţii fluieră în vuvuzele şi flutură steaguri tricolor şi ale Uniunii Europene. Totodata, ei au adus pancarte şi bannere pe care scrie "Toţi pentru justitie", "Luptăm, justitia apăram", "Susţinem DNA" sau "Pe noi ne manipuleaza conştiinţa".

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite