Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Protest la Gospodărirea Comunală Arad. Angajații au ieșit la curățenie cu banderole albe pe brațe

FOTO | Protest la Gospodărirea Comunală Arad. Angajații au ieșit la curățenie cu banderole albe pe brațe
Comentează 0

Jumătate dintre angajații SC Gospodărirea Comunală Arad au intrat în grevă japoneză, vineri, nemulțumiți că nu au ajuns la o înțelegere cu managerii privind o serie de revendicări formulate în ultima vreme.

Angajații care se ocupă de spațiile verzi și de câinii comunitari, aproximativ 50 de oameni, și-au pus banderole albe în semn de protest. Așa au lucrat astăzi pe străzile orașului.

Protestatarii ne-au declarat că au trei revendicări importante: reducerea programului de lucru cu jumătate de oră (acum este de la 7,00 la 15,30) prin includerea pauzei de masă în programul de opt ore, acordarea de bonuri de masă și plata orelor suplimentare.

”Am avut discuții cu directorul și ne-a respins aceste cereri. Sindicatul, care nu participă la acest protest, a prezentat totuși revendicările noastre, dar nu s-a găsit înțelegere”, ne-a spus un nemulțumit.

Directorul societății, Adrian Păcurar, spune că situația nu este atât de gravă cum o văd angajații: ”Solicitarea privind programul va fi analizată și vom oferi un răspuns în funcție de costurile pe care trebuie să se suporte societatea. Să nu uităm că acest program este prevăzut în contractul colectiv de muncă semnat de angajați. Pentru bonurile de masă, trebuie să avem aprobat bugetul pe anul 2017. Conform legii, putem acorda în lunile în care există profit. Începând cu 2013, avem profit anual, și anul trecut am avut, dar unul mic. Dacă ne încadrăm în buget, acordăm și bonuri”.

Referitor la plata orelor suplimentare, aici par să aibă o vină și angajații.

”Ore suplimentare nu prea se fac, pentru că s-ar plăti. În cadrul Curățeniei de Primăvară, oamenii sunt chemați să lucreze și sâmbăta, dar refuză. Le-am plăti spor de weekend și le-am acorda zi liberă luni, dar nu vor”, susține directorul.

Gospodărirea Comunală Arad are 93 de salariați, iar jumătate sunt în grevă japoneză. Ei spun că următorul pas este declanșarea grevei generale.

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite