Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Protest extrem al Opoziţiei, în plenul Camerei Deputaţilor. Se cere revocarea lui Dragnea

Atmosferă extrem de tensionantă, în această dimineaţă, la Camera Deputaţilor, pe fondul solicitării Opoziţiei de revocare a lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei şi înlăturarea vicepreşedintelui Florin Iordache şi a refuzului social-democraţilor de a da curs acestor solicitări. Potrivit Realitatea TV, Opoziţia a recurs la un gest de protest, bătând cu palmele în bănci. "În acest moment, nu există o majoritate. Plenul este suveran, se poate face revocarea", a spus Victor Ponta.

Protest extrem al Opoziţiei, în plenul Camerei Deputaţilor. Se cere revocarea lui Dragnea
Comentează 0

UPDATE 11:30 - Florin Iordache a anunţat că închide şedinţa de plen. Nemulţumiţi, deputaţii PNL l-au încercuit, presându-l să continue.

UPDATE: Victor Ponta a declarat că schimbarea lui Dragnea este ceva "inevitabil".

"Se va face schimbarea lui Dragnea, e ceva inevitabil. Dacă ar avea destule voturi, ar supune la vot. Neexistând o majoritate, va fi o bătălie de mai lungă durată. Dragnea stă închis în buncăr şi nu vine să-şi susţină punctul de vedere şi trimite niste trupeţi. (...) În acest moment, nu există o majoritate. Plenul este suveran, se poate face revocarea", a spus Ponta.

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, în această dimineaţă, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

"Astăzi (miercuri - n.r.) vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen două solicitări de revocare a dlui. vicepreşedinte Florin Iordache şi a dlui. preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. De asemenea, prima solicitare pe care v-o fac şi vă rog să ţineţi cont de succesiunea solicitărilor de procedură şi în felul acesta să le supuneţi votului", a cerut Raluca Turcan, deputat PNL.

Totodată, aceasta a solicitat ca şedinţa de plen să fie condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen - Gabriel Pirtea (PNL), şi nu de Florin Iordache.

"Există suspiciunea că dvs. vă mai menţineţi la putere prin fraudă şi sunteţi predispuşi la încălcarea regulamentului. De asemenea, vă supun votului propunerea ca votul astăzi să fie cu mână ridicată, întrucât am avut număroase dovezi că sistemele electorinice votează la dispoziţia conducerii Camerei Deputaţilor. Nu avem încredere în modul în care veţi utiliza sistemele electronice", a mai spus Turcan.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite