Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Protest al părinților împotriva purtatului de către elevi a măștii în timpul orelor

Protest al părinților împotriva purtatului de către elevi a măștii în timpul orelor
Comentează 2

În după-amiaza zilei de luni, 14 septembrie, adică în prima zi a începerii școlii, câteva zeci de părinți s-au adunat pe esplanada din fața Primăriei Aradului pentru a protesta împotriva purtatului de către elevi a măștilor de protecție contra coronavirusului în timpul orelor. Protestul a fost unul pașnic, fără a se striga lozinci, ci s-au purtat doar discuții colocviale între părinți sau între părinți și presă. 

Iată și părerea, mai mult sau mai puțin autorizată, a unor părinți asupra ”măștii discordiei”:

- ”Am venit aici să protestăm antimască, deoarece nu dorim să ne sufocăm copiii la școală”.

- ”Dorim ca masca să fie opțională, nu obligatorie, căci s-ar putea să fie și părinți care vor mască. Măcar atunci când sunt în bănci și scriu să poată respira liber copiii”.

- ”Nu înțeleg cum părinții care sunt de acord pot să creadă că îi protejează masca pe copii, căci nu le face, de fapt, nici un bine. Pe lângă faptul că nu pot să respire cum trebuie, mai fac și alte boli, le scade imunitatea, probleme de dermatite, alergii. Deci este o aberație, dacă se crede că o simplă mască te protejează. S-au făcut studii care demonstrează că masca nu protejează nici măcar în sălile de operație. S-a pus o anumită substanță în mască, care substanță a ajuns apoi în operație. Și atunci unde este beneficiul?”

- ”Ne-am adunat aici ca să-i susținem pe copiii noștri, ce se vor întreba în viitor că ce am făcut noi pentru ei. Dacă părinții noștri au făcut Reloluția din 1989 pentru noi, noi ce facem pentru copii, îi lăsăm în regimul ăsta parcă de deținuți acolo  și cred că purtatul măștii ar trebui să fie la opțiunea fiecăruia. Eu cred că Dumnezeu ne-a dat aer ca să îl respirăm, căci până acum am tot auzit ce bine face aerul curat corpului uman și acum ne respirăm bioxidul de carbon?! Plus că am auzit de țări ca Cehia, Austria, Germania, unde copiii nu poartă mască la școală”.

 

Vasile de Zărand

 

 

Galerie foto (36)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite