Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Protest 10 august. Noi tensiuni în Piața Victoriei. Jandarmeria: Vor fi dispozitive minime

10 august 2019, marele protest al diasporei. Primii protestatari au ajuns în fața Guvernului de la ora 7 dimineața. Au fost și primele momente tensionate. Un grup de protestatari a fost legitimat de forțele de ordine, transmite Realitatea TV. Jandarmeria, împreună cu ISU și Poliția Română, au ținut o mini-declarație de presă din Piața Victoriei la ora 11.00. Au apărut noi tensiuni în clipa în care autoritățile au venit cu mai multe autospeciale pentru a scoate o camionetă din scuarul din Piață.

Protest 10 august. Noi tensiuni în Piața Victoriei. Jandarmeria: Vor fi dispozitive minime
Comentează 0

Protest uriaș anunțat astăzi în Capitală, dar și în marile orașe. Se împlinește un an de când sute de oameni nevinovați au fost umiliți, bătuți și agresați. Iar acei oameni așteaptă de un an de zile să fie pedepsiți cei vinovați. Nimeni nu răspunde azi penal pentru ce s-a întâmplat anul trecut.

Dosarul 10 august este azi mai degrabă îngropat decât cercetat. 250 de mii de oameni sunt așteptați azi în Piața Victoriei. Protestul este programat să înceapă la ora 17:00.

Protest 10 august. Jandarmeria Română a anunțat, într-o declarație comună cu ISU și Poliția Română, la ora 11.00 că dispozitivele de jandarmi vor fi minime pentru cele două manifestări anunțate pentru sâmbătă și vor crește gradual pe măsura creșterii numărului de protestatari. Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, le-a cerut manifestanților să respecte legea și să sesizeze neregulile depistate.

Sunt tensiuni în Piața Victoriei, transmite corespondentul Realitatea TV la ora 11,15. Autoritățile au venit pregătite să ridice o camionetă care a parcat în scuarul din fața Guvernului.

Protest 10 august. Primii protestatari au ajuns la ora 7 dimineața în fața Guvernului. Au fost și momente tensionate, transmite Realitatea TV. Un grup de protestatari a fost legitimat de forțele de ordine. Este posibil să fie aplicate și unele amenzi.

Dosarul 10 august este azi mai degrabă îngropat decât cercetat. Realitatea TV a fost penalizată dur, inclusiv cu întreruperea emisiei, noi fiind singurii împotriva cărora s-a luat o asemenea măsură. Nici măcar partidele de opoziție nu au făcut demersuri instituționale clare pentru cercetarea dosarului și au folosit 10 august doar ca element de imagine. Nu există interes de rezolvare pe motiv de complicități subterane, similar oarecum cu cazul Alexandra din aceste zile. Însă nu avem voie nici să uităm, nici să iertăm reprimarea violentă a protestului din 10 august 2018.

Realitatea TV transmite, în direct, cele mai importante informații din timpul protestului de azi din Piața Victoriei.

La protestul din Piața Victoriei din Capitală sunt așteptați mai mulți reprezentați ai asociaţiei „Împreună pentru A8”, dar și oameni simpli din zona Moldovei. Ca și anul trecut, ei vor să-și arate nemulțumirea față de promisiunile făcute de guvernanți și speră că la un an de la evenimentele din 10 august, vinovații pentru incindente să fie trași la răspundere.

Citeşte continuarea pe realitatea.net

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite