Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul educațional "Iisus în sufletul copiilor" la Grădinița P.P. Furnicuța

În cultura comercială în care trăim, este ușor să se piardă adevărata semnificație a sărbătorii pascale de care ne apropiem. Mai ales pentru copiii mici, Paștele înseamnă venirea iepurașului care le aduce dulciuri, ouă roșii, cadouri, jucării sau hainuțe noi.

Proiectul educațional
Comentează 0

Între atâtea mesaje comerciale care confiscă semnificația de baza a Sfintelor Sărbători de Paști, este ușor să îl pierdem pe Iisus Hristos și ce înseamnă El pentru noi, oamenii, mai ales în Săptămâna Patimilor și în zilele de bucurie ale Învierii. Creștinismul se deosebește de celelalte religii prin faptul că a existat un Hristos care s-a născut ... a trăit... s-a jertfit ... și a înviat pentru păcatele omenirii.

Grădinița P.P. Furnicuța Arad desfășoară Proiectul educațional "Iisus în sufletul copiilor" în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului, Școala Gim. "Aurel Vlaicu", Școala Gim. "Avram Iancu" și Școala Gim. "Ilarion Felea" . Proiectul are ca punct de plecare cuvintele Mântuitorului - ,,Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, ca a unora ca aceştia este Împărăţia cerurilor" (Matei 19,14), cuvinte ale Celui pe care întreaga creştinătate la numit Învăţătorul , Cel prin care binele, frumosul, moralitatea, credinţa şi iubirea şi-au desăvârşit înţelesul. Numai determinând  copiii să înţeleagă aceste valori esenţiale ale umanităţii le putem insufla copiilor credinţa în Dumnezeu. Acest lucru se realizează în familie, în instituţiile de învăţământ şi la biserică.

Astfel, pe tot parcursul anului școlar, în cadrul proiectului se desfășoară activități religioase, vizite la biserică, activități de binefacere, expoziții tematice, etc. Marţi, 27.03.2018, preșcolarii îndrumați de d-na prof. Roja Florica, au prezentat o dramatizare închinată Patimilor, Morții și Învierii Domnului - "Împreună cu Hristos!", eveniment la care au participat părinți, cadre didactice de la instituțiile partenere și reprezentanți ai bisericii- pr. Bonchiș Aurel, pr. Bocşa Radu și prof. religie Avram Marius. Mulțumim tuturor pentru implicare în cadrul proiectului educațional religios. Director prof. Mariana Cismașiu.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite