Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectele Ligii Studenţilor UVVG

Proiectele Ligii Studenţilor UVVG
Comentează 0

Liga Studenților UVVG a demarat trei proiecte educaționale în școlile și liceele din Arad: „O.P.A - OPREȘTE, PRIVEȘTE, ASCULTĂ” , în parteneriat cu Facultatea de Științe Juridice şi Facultatea de Științe Socio-Umane; „Acțiune pentru Sănătatea Orală”, în parteneriat cu Facultatea de Stomatologie și Crucea Roșie; Campanie Antidrog „Nu aluneca” - primul capitol din proiectul „Sănătatea Tinerilor”, în parteneriat cu Facultatea de Medicină, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Științe Juridice, Poliția Locală și Centrul Antidrog Arad.

Fiecare acțiune va fi desfășurată de către viitori profesioniști în subiectele prezentate, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad având facultăți de o calitate academică superioară, care împreună cu LSUVVG formează o echipă puternică.

Prin acțiunea „OPREŞTE, PRIVEŞTE, ASCULTĂ” s-a pus accent pe formarea şi dezvoltarea de aptitudini şi comportamente preventive, precum şi pe aplicarea corectă a regulilor elementare de circulație de către elevi pe drumurile publice. Pe parcursul acestor lecții demonstrative, elevii au îmbrăcat veste reflectorizante, cu marca LSUVVG, şi au conștientizat necesitatea acestui tip de educație. Acest proiect este coordonat de către Andreea Drăgoi, manager al Departamentului de Educație Externă LSUVVG şi Iulia Braiț, șef de an la Poliţia Locală, anul 1.

Proiectul „Acţiune pentru sănătatea orală” a pus accent pe prevenţie, sănătatea oro-dentară fiind o prioritate. Igiena orală efectuată regulat și corect poate să prevină principalele maladii infecțioase și inflamatorii ale cavitații orale, cum ar fi stomatitele, caria dentară, boala parodontală și infecțiile mucoasei orale, fie micotice sau bacteriene. Acțiunea Ligii este coordonată de Oana-Andrea Gliga, manager în cadrul LSUVVG şi şef de an la Medicină Dentară, anul 2.

Campania Antidrog „Nu aluneca” este un capitol dintr-un amplu proiect „Sănătatea Tinerilor”. Indiferent de problemele cu care ne întâlnim în societate şi de pericolele care există în lume, pentru studenții UVVG reprezintă o datorie de onoare să îndrume și să educe obiceiuri sănătoase pentru tinerii din Arad.

„Dezideratul nostru este să reușim, prin astfel de acţiuni, să avem un impact pozitiv asupra tinerilor: fie prin reducerea numărului de avorturi sau sarcini la adolescente şi a uzului de droguri, sau, pur si simplu, prin îmbogăţirea cunoștințelor elevilor. Mulţumesc voluntarilor şi conducerii Ligii Studenţilor UVVG. Acţiunile noastre s-au bucurat de sprijinul necondiţionat al dnei rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, dar şi a decanilor facultăţilor implicate în aceste proiecte” - spune Arnold Marchiş, preşedintele Ligii Studenţilor UVVG.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite