Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiecte în valoare de aproape 159 milioane de euro pentru judeţul Arad

1,14 miliarde de euro din fonduri europene au intrat în județele din vestul României în ultimii șapte ani, în sectorul public și privat, prin Programul Operațional Regional (POR). Consiliul Județean Arad a fost unul dintre beneficiarii acestor bani, alături de primăriile din județ.

Proiecte în valoare de aproape 159 milioane de euro pentru judeţul Arad
Comentează 0

În sectorul public, județul Arad are în implementare 46 de proiecte finanțate prin POR 2014-2020, cu o valoare totală nerambursabilă de 158,9 milioane euro. Media de implementare la nivelul Consiliului Județean Arad este de aproximativ 80%, mult peste media județului Arad, care este de aproximativ 60%!

„Consiliul Județean Arad implementează 7 proiecte prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o valoare totală nerambursabilă de 45 milioane de euro. Am modernizat, în total, 110 kilometri de drumuri județene, pe care unii spuneau că nu le vom face niciodată! Iată că le-am făcut, și încă din bani europeni! Am extins Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, cu un nou corp de clădire de 501 mp. Noul spațiu este dotat cu aparatură medicală modernă, cumpărată de Consiliul Județean tot din fonduri europene: un computer tomograf, un aparat radiologic și un ecograf cu funcții cardio. Am dotat Ambulatoriul din cadrul spitalului cu șapte echipamente medicale performante, conform standardelor europene”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Cele 7 proiecte ale Consiliului Județean Arad finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 sunt:

1.    Modernizare Arad – Pâncota și reabilitare  Buteni – Pâncota;

2.    Modernizare Sânpetru German - limită județ Timiș;

3.    Modernizare Pâncota -Seleuș și reabilitare Nădab-Seleuș;

4.    Modernizare Dorobanţi-Macea şi modernizare  Pecica-Turnu;

5.    Modernizare Nădlac-Peregu Mare;

6.    Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad;

7.    Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, etapa a II-a.

Proiectele primăriilor din județul Arad, finanțate prin POR 2014-2020, vizează, cu precădere, reabilitarea și modernizarea de școli și grădinițe, creșterea eficienței energetice la clădiri publice și rezidențiale, reabilitarea unor obiective turistice și culturale, investiții în sistemul medical, modernizarea sistemului de transport public cu tramvaiul în municipiu, extinderea rețelelor de apă-canal, modernizarea drumurilor, amenajarea de piste de biciclete, realizarea de locuințe colective sociale, înființarea de creșe și centre sociale, extinderea și eficientizarea iluminatului public, realizarea de parcuri publice etc. Vom reveni, punctual, asupra lor.

Pentru următorul ciclu de finanțare, proiectul strategic al Consiliului Județean Arad pe POR îl reprezintă modernizarea drumurilor  din nordul județului, o rețea de aproximativ 70 km, cu o investiție în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, prin care modernizăm legătura cu județul Bihor: Șepreuș – Cermei, Cermei – Vasile Goldiș – Beliu, Cermei – Berechiu – limită de judeţ spre Bihor și DN 79 – Mișca – Vânători- Apateu – Berechiu.

Sursa foto: Facebook Iustin Cionca

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite