Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiecte ambițioase pentru 2021...

Proiecte ambițioase pentru 2021...
Comentează 0

- Domnule primar, anul 2020 cum a fost pentru șimăndani?

- A fost cel mai special an din câți au existat până acum, un an cu o pandemie care ne-a bulversat viețile, un virus care a luat vieți și care ne-a făcut să stăm la distanță unii de alții. Un an greu și care sper să nu se mai repete niciodată. Noi, aici în comună am continuat să facem proiecte, să muncim, să dezvoltăm această comună atât de dragă mie. Visul meu este ca toți șimăndanii să spună ce bine e acasă. Pentru asta, în 2020 am reușit să realizăm multe lucruri importante pentru Șimand. Am o echipă bună în jurul meu, echipă cu care bifăm punct cu punct tot ceea ce ne-am propus. Și ajutați din plin de Consiliul județean Arad, prin președintele Iustin Cionca, un om care ajută Șimandul mereu.

- Concret, în 2020 ce ați realizat?

- Sunt câteva lucruri foarte importante, am să punctez ce cred că este mai important, pentru că realizările sunt multe. Am început construcția sălii de sport, un vis al meu de ani de zile, am finalizat lucrările la capelă, chiar zilele trecute s-a inaugurat, am renovat școlile, am asfaltat atât cât s-a putut, am reușit să extindem rețeaua de apă potabilă. M-am bucurat enorm când pe măsura 7-2, prin fonduri europene nerambursabile, am reușit să asfaltăm 3 km de drum, din 7 câștigați, urmând ca în acest an să continuăm asfaltarea a încă 4 km de drum. De asemenea, un mare proiect câștigat pe POR, fonduri europene, proiect cum puține au fost pe țară, prin care s-au intabulat toate proprietățile și 5000 de hectare de teren. Iată câteva lucruri realizate și care mi-au dat satisfacție în anul care a trecut. 

- Deja am ajuns la ceea ce vă propuneți pentru 2021, un an în care spuneați că vă doriți să aveți iarăși multe reușite...

- Vor fi două lucruri foarte importante în 2021, proiecte așteptate de șimăndani. Le spun acum în premieră. Grădinița cu program prelungit și un dispensar uman. Aceste proiecte sunt foarte importante pentru Șimand. Vom continua extinderea rețelei de apă potabilă, de asemenea pe lângă cei 4 km de asfalt pentru drumurile din comună, câștigați pe fonduri europene, vom mai asfalta străzi și din bugetul local. Cum vremea ne va permite vom începe lucrările la proiectul câștigat pe GAL, acela de 2,5 km de trotuare betonateși 1 km de trotuare din pavaj. Tot în acest an vrem să extindem pietruirea drumurilor agricole, astfel încât utilajele agricole să nu mai fie nevoite să intre pe drumurile publice.

- Sunt proiecte importante și foarte îndrăznețe.

- Stați că nu am terminat, tot în 2021 vreau să reabilităm parcul din zona centrală, unde vreau să dotăm zona și cu camere de supraveghere, vedeți situația în care răuvoitori au furat mai multe bănci din parc. Astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple, de asemenea țin să le transmit și celor care aruncă gunoi și moloz în locuri neautorizate, să știe că aceste camere de supraveghere le vor aduce și amenzi usturătoare.

- Aceste amenzi sunt foarte necesare pentru ca Șimandul să rămână o comună fără munți de gunoaie aruncate aiurea.

- Da! Oamenii trebuie să înțeleagă că libertatea fiecăruia se întinde până acolo unde nu o afectează pe a celuilalt. Așadar, Șimandul nu poate tolera aruncarea gunoaielor în locuri nepermise, acest lucru fiind drastic amendat.

- Ce ar mai fi de făcut în acest an?

- Vreau să ridicăm un monument dedicat deținuților politici, în Șimand sunt mulți urmași a-i celor care au sfârșit prin închisorile comuniste. Merită și ei o amintire din partea noastră, a celor care trăim liberi și datorită jertfei lor. Cred că și Primăria merită o sală de ședințe pentru consilierii din Consiliul Local, e un alt proiect pe care doresc să-l realizăm în acest an. Un foarte important proiect câștigat prin CNI, de către Școala Gimnazială Șimand, prin profesorul de sport Daniel Mărcuș, e vorba de un TEREN SINTETIC cu VESTIARE, o investiție de 100.000 de euro. O lucrare care ne va aduce încă un teren de sport pentru copiii noștri.

- Felicitări!

- Toate acestea sunt posibile datorită muncii în echipă, a șimăndanilor care ne sprijină și pentru care muncim cu atâta dăruire, eu efectiv iubesc fiecare om din comună, sunt oameni deosebiți care merită tot efortul. În primul rând să fim sănătoși și Dumnezeu să ne ajute să construim Șimandul frumos!

A consemnat, Sorin Ghilea

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite