Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiect prin care Compania de Apă Arad propune îmbunătățirea calității apei râurilor Mureș și Crișul Alb

 Proiect prin care Compania de Apă Arad propune îmbunătățirea calității apei râurilor Mureș și Crișul Alb
Comentează 0

Proiectul depus de Compania de Apă Arad alături de Compania de Apă Szeged, Ungaria a fost acceptat la finanțare europeană în cadrul Programului INTERREG RO-HU. Proiectul „Îmbunătățirea managementului calitativ al râurilor transfrontaliere : Criș, Mureș, Tisa”, a cărui valoare totală este de 4.060.327,24 euro, are ca scop protecția comună și utilizarea eficientă a valorilor și resurselor comune.

La sfârșitul anului 2017, Compania de Apă Arad a aplicat alături de Compania de Apă Szeged, Ungaria pentru a obține finanțare prin acest proiect, obiectivul principal fiind investiția în sectorul apei pentru a îndeplini cerințele aquis-ului comunitar în domeniul mediului. Acțiunile sunt legate de investiții și acțiuni integrate – protejarea în comun a bazinelor hidrografice și actiuni de monitorizare, pentru a îmbunătăți calitatea apei și pentru a asigura utilizarea durabilă a resurselor de apă.

În cadrul acestui proiect, Compania de Apă Arad propune îmbunătățirea calității apei râurilor Mureș și Crișul Alb în 4 puncte de măsurare, prin investiții la 4 stații de epurare care au ca scop achiziția de lucrări și echipamente la Stația de Epurare a apelor uzate Ineu, la Stația de epurare a apelor uzate Lipova, la Stația de  Epurare Arad și la Stația de Epurare Gurahonț.  

 

  

 

Galerie foto (8)


Scrie un comentariu

trimite