Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiect european de patru milioane de euro pentru Aeroportul Arad / UPDATE: Ce spun reprezentanţii Aeroportului

Aeroportul Arad este beneficiarul unei finanţări de patru milioane de euro. Prin acest proiect, finanțat din fonduri europene, Aeroportul Arad se va alinia la cerințele Autorității Aeronautice Civile în ceea ce privește sistemele de securitate și de siguranță necesare.

Proiect european de patru milioane de euro pentru Aeroportul Arad / UPDATE: Ce spun reprezentanţii Aeroportului
Comentează 1

Update 1 Ce spun reprezentanţii Aeroportului

Reprezentanţii Aeroportului susţin că sunt interesaţi de menținerea și îmbunătățirea nivelului de siguranță și de securitate a pasagerilor și bagajelor acestora, a mediului de muncă pentru angajaţi şi terţi utilizatori, urmărind respectarea cerințelor în domeniul siguranței și în domeniul securității.

„Aeroportul Arad SA a semnat în data de 03.05.2022 contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul «,,Conformare Aeroport Arad la cerinţele operaţionale de infrastructură, siguranţa şi securitate aeroportuare”, activităţi non-economice în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranţă şi securitate, care nu implica realizarea de construcţii”», perioada de implementare a acestui proiect fiind 2022-2023.

Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă creșterea nivelului de securitate și siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Arad, astfel încât să răspundă Obiectivului Specific 2.3 – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor aferent Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 Axa 2.

Valoarea totală a proiectului este de 20.746.565,19 lei, din care cheltuieli eligibile 17.446.288,18 lei, contribuția Consiliului Județean Arad fiind în sumă de 431.976,83 lei.

În perioada imediat următoare, respectiv până la sfârșitul lunii august 2022, se vor semna contractele comerciale cu furnizorii de echipamente.

Conducerea SC Aeroportul Arad SA este preocupată de menținerea și îmbunătățirea nivelului de siguranță și de securitate a pasagerilor și bagajelor acestora, a mediului de muncă pentru angajaţi şi terţi utilizatori, urmărind respectarea cerințelor în domeniul siguranței și în domeniul securității. Ea este responsabilă pentru desfășurarea în condiții de siguranță și securitate a activităților cuprinse în obiectul său de activitate, siguranța și securitatea operațiunilor fiind prioritară în fața oricăror cerințe de ordin comercial, operațional, de mediu sau de sindicat.

Obiectivul de investiții: «,,Conformare Aeroport Arad la cerinţele operaţionale de infrastructură, siguranţă şi securitate aeroportuare”, activităţi non-economice în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranţă şi securitate, care nu implică realizarea de construcţii» va asigura conformarea la cerințele europene privind exploatarea infrastructurii aeroportuare în condiții de siguranță și securitate şi vizează exclusiv activități de natură non - economică din domeniul securității şi siguranţei aeronautice.

Proiectul «,,Conformare Aeroport Arad la cerinţele operaţionale de infrastructură, siguranţă şi securitate aeroportuare”, activităţi non-economice în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranţă şi securitate, care nu implică realizarea de construcţii» are o relevanță deosebită pentru menținerea serviciilor aeroportului la un nivel ridicat, contribuind astfel la dezvoltarea socio-economică a regiunii”, se arată într-un comunicat de presă al Aeroportului Arad.

 

 


Ieri, 3 mai 2022, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Conformare Aeroport Arad la cerințele operaționale de infrastructură, siguranță și securitate aeroportuare, activități non-economice, în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranță și securitate, care nu implică realizarea de construcții”. Consiliul Județean cofinanțează acest proiect cu 431.976 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 20.746.565 lei.

„Prin acest proiect, Aeroportul Arad atrage peste 4 milioane de euro, cu o contribuție de doar 2% a Consiliului Județean. Ceea ce e mai important, proiectul asigură toate standardele necesare pentru ca Aeroportul să fie operațional, privind elementele de securitate și siguranță: dotări cu aparatură de control, respectiv asigurarea tuturor condițiilor de siguranță împotriva incendiilor. Pentru a fi competitiv, Aeroportul are obligația să atingă aceste standarde solicitate de către Autoritatea Aeronautică”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite