Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiect educațional în sprijinul comunității chineze

Proiect educațional în sprijinul comunității chineze
Comentează 0

 Asociatia Pro China, filială a Casei Română Chineze a demarat un proiect educațional menit să sprijine comunitatea chineză din Arad. Proiectul „Provocarea interculturalității în școlile arădene”susține înființarea unui centru educațional româno-chinez care să ofere sprijin tinerilor chinezi integrați în școlile arădene, precum și tinerilor români care doresc să se specializeze în limba și cultura chineză. Evenimentul s-a bucurat de susținerea Primăriei Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, a Inspectoratului Școlar Județean Arad, a Centrului Județean de Resurse Educaționale, a Colegiului Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” , Colegiului Național „Vasile Goldiș” Arad, prezenți la eveniment, precum și a Colegiului Național „Moise Nicoară” și Liceului Național de Informatică, parteneri ai filialei.

Prezența la Arad a reprezentanților Casei Româno Chineze, precum și participarea în sistem online a  Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, a Casei Româno Chineze  și a filialelor din țară, a Institutului Confucius a confirmat importanța evenimentului și a deschis calea unor proiecte de viitor care să întărească colaborarea între  Arad și Republica Populară Chineză.

\„Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi la acest eveniment, fie că au fost prezenți în sala de conferințe, fie că au participat online la dezbaterile conferinței. Implicarea tuturor, susținerea pe care am primit-o din partea oficialităților chineze de la București și sprijinul pe care autoritățile locale și județene l-au promis, precum  și suportul din partea instituțiilor de învățământ și a celor care conduc destinul  școlilor arădene, ne dau încredere că acest centru educațional își va îndeplini rolul de a oferi suport elevilor chinezi care vor să învețe în școlile arădene, dar și tinerilor arădeni care vor să învețe limba chineză” a precizat Gianina Ignuța, președintele  Asociatia Pro China, filială a Casei Română Chineze.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite