Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul de hotărâre privind gestionarea sistemului de termoficare a fost pus la transparență

În luna octombrie 2023, Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din Municipiul Arad, înregistrat cu nr. 77559/22.10.2018, încetează de drept la încheiere a 5 ani de la intrarea în vigoare. Ținând cont de faptul că pentru fundamentarea și stabilirea soluției optime de gestionare a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din Municipiul Arad este necesară elaborarea unui Studiu de oportunitate pentru fundamentarea deciziei de delegare a serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din Municipiul Arad.

Proiectul de hotărâre privind gestionarea sistemului de termoficare a fost pus la transparență
Comentează 0

Autorităţile administratiei publice locale au obligația asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termica la nivelul unităților administrativ-teritoriale, potrivit art. 8 din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică. SC CET Hidrocarburi SA Arad este operator licențiat al serviciului public de alimentare cu energie termică, în baza Deciziei nr. 1849/21.11.2018 si a Licentei nr. 2109/21.11.2018, acordate de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei(A.N.R.E.).

În prezent este în vigoare Contractul de concesiune nr. 77559/22.10.2018, încheiat între Municipiul Arad și operatorul de termoficare SC CET Hidrocarburi SA Arad, pentru o perioadă de 5 ani, pentru delegarea ser viciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în Municipiul Arad.

Deoarece în luna octombrie 2023 va expira actualul contractul de delegare la care s-a făcut referire anterior, este necesar în vederea fundamentării și stabilirii solutiei optime de gestionare a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din Municipiul Arad, aprobarea unui studiu de oportunitate.


Scrie un comentariu

trimite