Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Progresul Nădab , câștigătoare a primei ediții a Cupei Satelor la fotbal

Progresul Nădab , câștigătoare a primei ediții a Cupei Satelor la fotbal
Comentează 0

Prima ediție a întrecerii fotbalistice denumită Cupa Satelor, eveniment proiectat și organizat de către Asociația Județeană de Fotbal Arad s-a încheiat duminică, 30 iulie la Păuliș, unde s-au disputat meciurile Turneului final.
Demarată în data de 9 iulie , Cupa Satelor a reunit la start 28 de echipe împărțite în 7 grupe geografice, iar câștigătoarele acestor grupe și-au disputat trofeul duminică la Păuliș . A fost o organizare cu plusuri și minusuri, acestea din urmă datorate nerespectării de către unele echipe , întocmai , a regulamentului de participare.
Acest regulament prevedea ca loturile echipelor participante să cuprindă jucători cu domiciliul stabil sau flotant în satele comunelor pe care le reprezintă. Aceste liste cu jucători fiind depuse la debutul competiției, iar pentru Turneul final se mai puteau completa cu maxim 3 jucători.
Păulișana Păuliș nu a înțeles acest lucru și la turneul final a prezentat o cu totul altă echipă decât cea cu care a ocupat ultimul loc în grupa preliminară.
Păulișul a fost ales ca și gazdă, permițându-i –se să participe ca și cea de –a 8-a echipă la Turneul final, dar cu echipa tânără folosită în grupa preliminară.
Frontiera Pilu a profitat de acest lucru și a contestat victoria Păulișului în meciul direct de duminică, iar gazdele s-au supărat , fiind nevoie de intervenția primarului Ioan Turcin pentru ca lucrurile să revină la normal.
Un alt aspect negativ l-a reprezentat neparticiparea la jocurile pentru ocuparea locurilor 5-8 a echipelor învinse în în primele meciuri al Turneului final așa că s-au disputat doar semifinalele , finala mică și finala mare.
Per ansamblu , prima ediție a Cupei Satelor a fost o competiție reușită, AJF-ul și CJAA-ul achitându-se cu brio de această organizare, iar de la gazda Păuliș, omul de ” sacrificiu” fiind Nicu Santa, acesta împărțindu-se între organizator și operator tv.Turneul final a fost câștigat de Progresul Nădab, dar la fel de bine putea fi câștigat și de Frontiera Pilu, Young Boys Apateu sau Victoria Zăbrani. În finala dintre Nădab și Pilu, prima echipă a manifestat o personalitate mai puternică, iar Pilu , o echipă mai muncitoare fără individualități. Probabil greșeala portarului Lupu, de la Frontiera, la primul gol al finalei a fost decisivă în stabilirea câștigătoarei.
Felicitările le merită toate echipele participante, organizatorii , arbitri, sponsorii, reprezentanții AJF prezenți permanent la stadion.
La festivitatea de premiere, unde s-au acordat diplome și cupe, au fost prezenți consilierii județeni, Răzvan Cadar și Ovidiu Moșneag, prorectorul Universității de vest Aurel Vlaicu, prof. univ. dr. Teodor Cilan, lector univ. dr. Gabriel Marconi, primarul Păulișului, Ioan Turcin, Adrian Lucaci, președintele AJF Arad.
Iată rezultatele de la Turneul Final de la Păuliș:
Mureșana Mîndruloc- Victoria Zăbrani 0-2
Păulișana Păuliș - Frontiera Pilu 2-0 ( meci câștigat la masa verde de Frontiera Pilu)
Young Boys Apateu- Crișul Buteni 2-2 ( 6-4 după penalty)
Progresul Nădab- Extrem Boys Caporal Alexa 2-1
Semifinala I : Victoria Zăbrani- Frontiera Pilu 1-2
Semifinala II: Progresul Nădab – Young Boys Apateu 2-2 ( 6-3 după penalty)
Finala mică : Victoria Zăbrani- Young Boys Apateu 2-4
Finala mare: Frontiera Pilu- Progresul Nădab 0-2

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite