Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Program social destinat credincioșilor cu deficiențe de auz și vorbire

Program social destinat credincioșilor cu deficiențe de auz și vorbire
Comentează 0

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, Sectorul Social Filantropic și Misionar al eparhiei a inițiat în zilele de 7 și 8 iulie 2018 un program religios destinat persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire. Acțiunea s-a desfășurat prin Centrul Național de Pregătire, Catehizare și Misiune Ortodoxă pentru Deficienții de Auz din România și Diaspora în parteneriat și cu Asociația Națională a Surzilor din România.

 

Activitatea a fost condusă de Preacucernicul Părinte Conf. Univ. Dr. Onu Constantin Director de Master: Misiune și slujire prin limbajul mimico gestual la Universitatea din Pitești și Președintele Centrului Național de Pregătire Catehizare și Misiune Creștină pentru deficienții de auz și vorbire din România și Diaspora. Prezenți la eveniment au fost domnul Mihai Grecu - Președintele Asociației Naționale a Surzilor din Romania cât și domnul Petru Verok președintele filialei din Arad. Întreaga activitate s-a desfășurat la paraclisul Catedralei Arhiepiscopale „Sf. Treime” din Arad.

 

Programul a început în prezența Întâistătătorului eparhiei - Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului sâmbătă la ora 18.00 cu slujba Vecerniei și prezentarea limbajului mimico-gestual printr-un program de catehizare. La finalul catehezei ierarhul a adresat un cuvânt celor prezenți. În finalul programului, s-a administrat Sfânta Taină a Spovedaniei pentru participanții cu deficiențe, cu ajutorul părintelui Onu.

În următoarea zi, Duminică 8 iulie 2018, începând cu ora 9,00 s-a săvârșit Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos iar în continuarea acestuia, Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, tradusă în limbajul mimico-gestual liturgic românesc. Numeroși credincioși prezenți, s-au împărtășit cu Sfintele Taine în cadrul Sfintei Liturghii.

Activitatea se dorește a fi constantă în vederea unei bune colaborări cu Asociația Surzilor din Arad, dar mai ales pentru a oferi credincioșilor cu astfel de deficiențe de auz și vorbire un prilej de a se întâlni cu Hristos Domnul prin sfintele slujbe ale Bisericii noastre dreptmăritoare.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

 

Galerie foto (6)


Scrie un comentariu

trimite