Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Program de alegeri: Direcţia Judeţeană de Evidenţă a persoanelor şi serviciile locale lucrează sâmbătă şi duminică

Angajaţii Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor şi cei ai serviciilor locale vor lucra, săptămâna aceasta, şi în zilele de sâmbătă şi duminică.

Program de alegeri: Direcţia Judeţeană de Evidenţă a persoanelor şi serviciile locale lucrează sâmbătă şi duminică
Comentează 0

„Având în vedere faptul că duminică, 27.09.2020 va avea loc procesul electoral pentru alegerea autorităților administrației publice locale, în scopul asigurării condiţiilor optime de desfășurare a scrutinului electoral, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad şi cele 19 servicii locale de evidenţă a persoanelor de pe raza judeţului, respectiv, mun. Arad, oraș Chișineu-Criș, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac, Pecica, Pâncota, Sântana, Sebiș și com. Beliu, Gurahonț, Săvârșin, Socodor, Șiria, Târnova, Vinga, Vârfurile, Vladimirescu şi-au adaptat programul de lucru cu publicul astfel încât să asigure deservirea cât mai promptă în activitatea de eliberare a actelor de identitate, a tuturor cetățenilor, cu sau fără programare prealabilă, telefonică sau online.

În acest context, toate Serviciile de evidenţă a persoanelor de pe raza judeţului îşi vor desfăşura activitatea atât sâmbătă 26 septembrie în intervalul orar 8,00 – 16,00 cât și duminică 27 septembrie în intervalul orar 7,00 - 21,00.

Întrucât, potrivit art. 4 alin. (5) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 actele de identitate emise de autoritățile publice cărora le-a expirat termenul de valabilitate începând cu data de 01.03.2020 își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de urgență/alertă precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestor stări, cetățenii care nu mai dețin acte de identitate în baza cărora își pot exercita dreptul constituțional, pot solicita Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor de la locul de domiciliu, eliberarea unui nou document de identitate”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

De menţionat că documentele pe care cetățenii trebuie să le prezinte pentru eliberarea actului de identitate, sunt:

  • Cererea tip pentru eliberarea actului de identitate;
  • Certificatul de naştere al solicitantului şi ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original şi copie;
  • Certificatul de căsătorie/hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă/certificat de divorţ;
  • Certificatul de deces al soţului decedat, original şi copie (după caz);
  • Documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie;
  • Consimţământul proprietarului spaţiului de locuit (după caz);
  • Chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate, respectiv 7 lei;

„În cazul persoanelor care nu pot prezenta toate documentele prevăzute de lege pentru eliberarea cărţii de identitate, acestea vor fi puse în legalitate pe linie de evidență a persoanelor cu cărţi de identitate provizorii care, potrivit legii, reprezintă documente de identitate, însă acestea nu constituie și documente de călătorie”au ţinut să precizeze cei de la Evidenţa Persoanelor.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite