Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO. ŞOCURI termice fără precedent, după o săptămână de GER NĂPRASNIC

În noaptea de duminică spre luni şi luni dimineaţă va fi în continuare ger, dar meteorologii vin cu veşti bune pentru zilele următoare. Luni valorile termice vor marca o uşoară creştere, minimele urmând să se situeze între minus 13 şi minus 3 grade, iar maximele între minus 8 şi 2 grade. De miercuri şi în a doua jumătate a săptămânii, se va înregistra, însă, un proces de încălzire a vremii chiar şi cu 20 de grade, în unele zone.

PROGNOZA METEO. ŞOCURI termice fără precedent, după o săptămână de GER NĂPRASNIC
Comentează 0

PROGNOZA METEO LUNI. Deşi valorile termice vor marca o uşoară creştere faţă de zilele precedente, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în cea mai mare parte a ţării, chiar deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa, în sud şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10...-11 grade in Campia Romana şi 3...4 grade in vestul tarii si in dealurile Moldovei.

Cerul va avea înnorări şi, îndeosebi după-amiaza şi noaptea, temporar va ninge în general slab, pe arii extinse în jumătatea nordică a teritoriului şi local în rest. În vest şi sud-vest, cu precădere spre sfârşitul nopţii, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi izolat se va forma polei. În special în prima parte a zilei, în zonele joase de relief din sud şi sud-est şi izolat în celelalte regiuni se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte.

PROGNOZA METEO MARŢI. Valorile termice diurne vor continua să crească uşor în cea mai mare parte a ţării, însă vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă. Cerul va avea înnorări şi local vor cădea precipitaţii slabe. Vor fi ninsori la munte, dar în cursul zilei şi în est şi sud-est, iar noaptea, în regiunile vestice, nordice şi centrale se vor semnala precipitaţii mixte, favorizând depunerile de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa între -3 grade, in estul Transilvaniei şi Delta Dunării, şi 5...6 grade in vestul tarii. În zonele joase de relief, cu precădere în partea a doua a intervalului, va fi ceaţă asociată cu chiciură.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va continua să se încălzească mai ales în zonele de deal şi de munte. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, însă doar izolat vor fi precipitaţii slabe, mixte în Maramureş şi la munte şi sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade in sud-vestul Munteniei şi 10...11 grade in sudul Banatului si dealurile Munteniei. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă.

De miercuri, procesul de încălzire va continua în toată ţara, astfel încât valorile termice vor deveni mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, unde izolat vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, iar în zona montană înaltă, şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, in estul Transilvaniei, respectiv in dealurile sudice si de rasarit. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite