Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO. Anunţ SURPRIZĂ de la meteorologi. Cum va fi VREMEA DE 1 DECEMBRIE

Vremea se încălzeşte uşor în zilele următoare, astfel că cei aflaţi în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie vor avea surprize plăcute.

PROGNOZA METEO. Anunţ SURPRIZĂ de la meteorologi. Cum va fi VREMEA DE 1 DECEMBRIE
Comentează 0

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, mai semnificativ în sud şi sud-vest. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice, unde temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, exceptând Maramureşul, unde acestea vor fi mixte. În zona montană vor predomina lapoviţa şi ninsoarea, iar în Munţii Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare şi cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în nord-vest şi în sud, în timp ce în zona montană înaltă va fi tare, cu rafale ce vor depăşi 80...90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei şi 13 grade în Oltenia.

PROGNOZA METEO MARŢI. VREMEA PE 1 DECEMBRIE va fi plăcută pentru această perioadă. Valorile termice vor continua să crească uşor, vremea devenind mai caldă decât în mod normal în toată ţara. În vestul, centrul şi nordul ţării, cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse, mai ales ziua vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, iar la munte şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În Munţii Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. În restul teritoriului, vor fi înnorări temporare şi doar cu totul izolat ploi slabe. Vântul va continua să sufle tare în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80...90 km/h, dar pe timpul zilei va avea intensificări locale şi în zonele mai joase din restul ţării, cu viteze de peste 55...60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade. (4 grade izolat in Transilvania si 15 grade in sudul Munteniei)

PROGNOZA METEO MIERCURI. Deşi valorile termice diurne vor marca o scădere uşoară faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, acestea se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare şi pe arii restrânse va ploua slab, în vest, centru şi nord, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul zilei, în nordul Moldovei, în deltă, în Oltenia şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade. (4 grade in Maramures si Transilvania, in principal in depresiuni si 15 grade in Banat, Oltenia si sud-vestul Munteniei)

Temperaturile vor depăşi limita mediilor multianuale ale perioadei şi în zilele următoare. Ca aspect, vremea va fi in general frumoasa cu precadere la deal si la munte. In zonele mai joase de relief, se va forma ceata, care, izolat ar putea persista si s-ar asocia, mai ales in sud si in est, cu burnita. Joi vor fi înnorări temporare în nordul, centrul şi estul ţării, însă doar pe arii restrânse vor cădea ploi slabe. În Moldova, iar în Carpaţii Orientali, izolat vor fi precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în Transilvania şi 14 grade in Dobrogea, Banat şi în zona de deal a Munteniei.

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite