Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Probleme cu somnul? Ponturi pentru un somn liniştit

Probleme cu somnul? Ponturi pentru un somn liniştit
Comentează 0

Cel putin un sfert dintre romani au probleme cu somnul. Fie adorm prea greu, fie se trezesc prea des in timpul noptii. Dar exista mici trucuri care pot creste calitatea somnului.

Elimina sursele de distragere a atentiei

Adormitul cu televizorul sau computerul aprinse este unul dintre obiceiurile proaste ale omului modern. Lumina si sunetul induc o stare de alerta creierului, organismul aflandu-se in imposibilitatea de a se relaxa inainte de somn. Starea de relaxare este esentiala unui somn linistit. Potrivit „Huff Post Healthy Living”, corpul uman are nevoie de cel putin 20 de minute de liniste si de intuneric pentru a se linisti inainte de se lasa cuprins de somn.

Evalueaza-ti tabieturile privind somnul

Unele persoane nu pot adormi decat pe lateral, altele doar pe spate, altele cu perna pe cap. Fiecare isi are propriile tabieturi privind somnul iar o evaluare a acestora te poate ajuta sa-ti dai seama de ce ai nevoie pentru a adormi. Totodata, gandeste-te la momentul trezirii. Daca simti amorteala sau intepenire inseamna ca pozitia din timpul noptii nu-ti prieste. In timp, o poti modifica.

sursa: girly.ro
 

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite