Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primeşti TICHETE de masă? Iată ce se va întâmpla de 1 IANUARIE. Toţi românii trebuie să afle noutatea

Veste bună pentru angajaţii din România. De anul viitor, tichetele-cadou în valoare de cel mult 150 de lei nu vor mai fi impozitate

Primeşti TICHETE de masă? Iată ce se va întâmpla de 1 IANUARIE. Toţi românii trebuie să afle noutatea
Comentează 1

Modul de impozitare a cadourilor oferite de companii salariaţilor va fi modificat de la 1 ianuarie 2016, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal.

Pe de o parte, pentru firmă, creşte limita de deductibilitate a cheltuielilor cu cadourile în bani şi în natură acordate angajaţilor, în timp ce, pentru salariaţi, tichetelecadou devin neimpozabile, dacă nu depăşesc valoarea de 150 de lei. În prezent, sunt neimpozabile doar cadourile date în beneficiul copiilor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi al angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie.

În schimb, tichetele cadou, chiar dacă sunt acordate în aceste scopuri, sunt considerate avantaje în natură sau bani şi se impozitează cu 16%. Însă nu sunt incluse în baza de calcul a contribuţiilor sociale.

Pentru angajatori, cadourile sunt considerate cheltuieli sociale şi sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, în limita a 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile. De anul viitor, vor fi incluse în acest tip de cheltuieli şi tichetele-cadou, iar limita este majorată la 5%.

sursa: observator.tv

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite