Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primele doze de vaccin de la AstraZeneca se distribuie astăzi în țară

Primele doze de vaccin de la AstraZeneca se distribuie astăzi în țară
Comentează 0

Primele doze de vaccin de la AstraZeneca se distribuie astăzi în țară

 

Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca, a ajuns în această dimineață la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino", iar în cursul zilei, 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara.

 

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 - +8 grade celsius.

 

Astfel, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:

 

  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;

 

  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 15.300 doze;

 

  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 25.200 doze;

 

  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 17.100 doze.

 

*Info background

 

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Pentru gestionarea cu eficiență a procesului de vaccinare la nivel național, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat și transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu respectarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

 

Grupul de comunicare al CNCAV

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite