Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăvara a început cu o ședință extraordinară a CLM

Consilierii locali arădeni au fost convocați, astăzi, 1 martie 2021, în ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal, care a avut trei puncte pe ordinea de zi. Așadar, au existat trei proiecte de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, care au trecut de votul consilierilor. 

Primăvara a început cu o ședință extraordinară a CLM
Comentează 0

Primul proiect a fost cel privind aprobarea modificării Anexei prevăzute în Regulamentul pentru organizarea și desfășurarea analizei noului proiect de management al lui Orban Doru, manager al Filarmonicii Arad, care a obținut în urma evaluării finale nota 9.68. Înaintea votului din comisii, discuțiile au fost și de această dată, despre animozitățile din cadrul instituției de cultură și conflictele generate de raporturile management-sindicat. „Suntem foarte determinați să rezolvăm această problemă, dar o să o punem în limitele legale, nu o să ne aprindem emoțional”, a spus consilierul PMP Cristian Galea. „Soluția e să vorbim cu alții. A fi interpret nu e ca munca de strungar, e total altceva. Să vedem colegii care au fost membri în Consiliul de Administrație ce părere au”, a afirmat consilierul UDMR Levente Bognar. 

Al doilea proiect de hotărâre a fost cel privind aprobarea rezultatului final al concursului organizat în vederea analizei noului proiect de management al managerului Teatrului Clasic „Ioan Slavici" Arad, aprobarea noului proiect de management și a duratei pentru care se va încheia contractul de management al managerului Teatrului Clasic „Ioan Slavici" Arad. Dezbaterile s-au centrat pe partea financiară, existând un cuantum de 2.000 de lei per capita pentru o piesă de teatru. „Trebuie să există măsuri care să reglementeze ca banii contribuabilului să fie cheltuiți chibzuit”, este de părere consilierul USR-PLUS, Florin Stana. 

Ultimul proiect de hotărâre a fost cel referitor la neexercitarea dreptului de preemțiune cu privire la achiziționarea apartamentului nr. 7, situat în Arad, B-dul Vasile Milea nr. 19.

La final, consilierul local PNL Mihai Pașca și-a anunțat retragerea din CLM, după ce a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției și și-a luat rămas-bun de la colegi. 

Galerie foto (4)


Scrie un comentariu

trimite