Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primarul Călin Bibarţ a participat la primul curs de mers cu trotineta organizat la Arad (FOTO)

Primul curs de mers cu trotineta organizat la Arad de Primărie în parteneriat cu Lime a avut loc ieri seara în Parcul Mihai Eminescu. Având în vedere că se numără printre arădenii care folosesc trotineta, primarul Călin Bibarţ a fost unul dintre cei care au participat la eveniment.
 

Călin Bibarț a atras atenția, recent, asupra pericolelor la care se expun cei care folosesc trotinetele electrice pe alte suprafețe de rulare decât pistele de biciclete și ignorând parțial sau chiar total prevederile Codului Rutier. Acestora și nu numai le este recomandată participarea la First Ride Academy, cursul de mers cu trotineta a cărei primă ediţie a avut loc ieri seară, când celor prezenţi li s-au prezentat elementele de bază pentru călătoria în siguranță cu trotineta și parcarea responsabilă pe domeniul public.

Primarul Călin Bibarţ a participat la primul curs de mers cu trotineta organizat la Arad (FOTO)
Comentează 0

Participanții au avut astfel ocazia să învețe despre practicile de călătorie în condiții de siguranță, oprirea, parcarea, direcționarea trotinetei și, în același timp, să îşi îmbunătăţească abilitățile de manevrare pe un traseu de antrenament special amenajat.

La finalizarea cursului de instruire de 30 de minute, utilizatorii au fost invitați să semneze angajamentul Respect the Ride și au primit o cască de protecție Lime în limita stocului disponibil, în ordinea venirii la eveniment.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, garanția asumată de către utilizatori acoperă aspecte precum: călătorie responsabilă în orice moment; călătorie numai acolo unde este permis de lege; evitarea parcării pe aleile pietonale, rampele de serviciu și stațiile de autobuz / tranzit; parcarea corectă, de preferință între copaci sau în zonele de parcare existente pentru trotinete/biciclete; purtarea căștii de protecție în timpul călătoriei și utilizarea unor accesorii reflectorizante pe timp de noapte; respectarea tuturor legilor de circulație și a limitelor de viteză; atenția continuă la automobilele, pietonii și colegii din jur.  „Și mersul (corect) cu trotineta se învață! Pentru aceasta am organizat First Ride Academy, un curs gratuit prin care vrem să învățăm utilizatorii cum să circule în siguranță cu trotinetele. Sperăm ca această acțiune să fie una folositoare pentru binele arădenilor, #pentruARAD”, a scris pe Facebook primarul Călin Bibarţ.

Sursa foto: Facebook Călin Bibarţ

 

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite