Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primarul Bot are de 20 de ani același slogan: „Fapte, nu vorbe!”

Dezvoltarea comunei Șiria a fost subiectul abordat în cadrul conferinței de presă de astăzi  a PNL Arad.

Primarul Bot are de 20 de ani același slogan: „Fapte, nu vorbe!”
Comentează 0

„Primarul Valentin Bot, care începând cu anul 2004, când a fost ales primar, a reușit una dintre cele mai frumoase performanțe administrative la nivel național: să transforme Șiria într-un reper, într-o comună relevantă și la nivel național, nu doar la nivel local”, a spus președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Acesta consideră Șiria un model pozitiv de administrație, „printre cele mai frumoase și aranjate comune din România, cu numeroase proiecte edilitare, culturale și cu un accentuat patriotism local”, comparativ cu Moneasa, care „din stațiunea strălucitoare, din comuna bogată care a fost, a devenit o umbră, incapabilă de dezvoltare, să atragă fonduri europene”.

Iustin Cionca a amintit că la Șiria rețeaua de gaz a fost extinsă cu 12 ani în urmă și s-a reușit asfaltarea tuturor străzilor din comună, pe o lungime de 80 km.

„Valentin Bot a făcut treabă bună și PNL continuă cu el la Primărie! De când sunt eu președinte al Consiliului Județean Arad, am cofinanțat peste 25 proiecte punctuale în comună: asfaltare de străzi, construirea capelei cimitirului Mâsca, dezvoltarea infrastructurii agricole, extinderea rețelei de apă și canalizare, asfaltarea drumului de la Șiria la Schitul Feredeu, reparații la școala generală, amenajarea parcărilor în Galșa și Mâsca, modernizarea centrului cultural, înființarea grădiniței și a unui afterschool la Șiria, înființarea centrului social comunitar, amenajarea curții de la școala din Galșa, repararea trotuarelor, construirea terenului de sport din Mâsca. Cum spuneam: da, construim la Șiria! Și în echipă cu Valentin Bot continuăm să găsim rezolvări și să dezvoltăm „modelul Șiria”, a încheiat președintele CJA, Iustin Cionca.

Comuna Șiria se dezvoltă frumos, fapt subliniat și de creșterea populației la de la 8 000 la 9 000 de locuitori.

„Este comuna în care m-am născut și am crescut, pe care o păstoresc. Rezultate pe măsura așteptărilor, Șiria este o localitate frumoasă, am reușit să facem lucruri care au schimbat fața comunei”, a declarat primarul Valentin Bot.

„Dorința mea a fost să candidez și să îl fac pe fiecare cetățean să fie mândru că locuiește în Șiria”, a adăugat acesta.

Primarul Bot a reușit de la an la an să crească numărul voturilor obținute și al consilierilor locali, a păstrat aceeași echipă din anul 2004, bazată pe performanță. Valentin Bot a apreciat sprijinul primit de la Consiliul Județean și președintele Iustin Cionca, pentru că „la fiecare proiect am primit un mic sprijin din partea CJA”.

Ca proiecte de viitor, primarul Bot dorește să realizeze un centru de aport voluntar pentru deșeuri, a depus un proiect la CNI pentru finanțarea unui bazin de înot, să aștearnă al doilea strat de asfalt pe drumul spre cetate, să reabiliteze drumurile comunale și să construiască un al doilea bloc ANL, pentru tineri. Dezvoltarea turismului în zonă, investițiile în canalizarea menajeră din Mâsca, Galșa și Șiria, achiziția unui microbuz electric și stații de încărcare pentru vehiculele electrice, modernizarea căminelor culturale din Galșa și Mâsca sunt alte proiecte ale administrației din Șiria.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite