Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria se îndreaptă spre extinderea digitalizării. Vezi ce s-a votat în CLM

Consilierii municipali au fost convocați în ședință publică extraordinară, deși prin sală a cam... bătut vântul. Mare parte din consilieri au votat prin intermediul serviciilor online. Cele două proiecte de pe ordinea de zi au trecut fără probleme de votul consilierilor, fiind votate în unanimitate. 

Primăria se îndreaptă spre extinderea digitalizării. Vezi ce s-a votat în CLM
Comentează 0

Potrivit proiectului de hotărâre, proiectul „Servicii electronice extinse pentru Municipiul Arad” vizează introducerea de noi proceduri simplificate în vederea reducerii birocrației pentru cetățeni la nivel local prin actualizarea proceselor digitale de administrare a documentelor cu noi fluxuri cu livrare electronică și implementarea unui modul de comunicare inter-instituțională. De asemenea, în cadrul proiectului, se propune achiziționarea unor echipamente noi (10 calculatoare), astfel încât noile soluții digitale să poată fi implementate. Totodată, se va urmări instruirea angajaților pentru exploatarea și administrarea noilor sisteme, cât și informarea cetățenilor privind noile servicii oferite. Activitățile propuse prin proiectul „Servicii electronice extinse pentru Municipiul Arad” continuă demersurile administrației în direcția digitalizării și vor contribui la îmbunătățirea calității și creșterea accesibilității serviciilor publice oferite partajat de Primăria Municipiului Arad, prin simplificarea procedurilor și reducerea birocrației pentru cetățeni, cât și prin îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților personalului.

Al doilea proiect vizează propunerea de schimbare a destinației unei părți din imobilul– internat, în regim de înălțime P+7E și anume etajul patru, în suprafață construită de 745,23 mp, proprietate publică a Municipiului Arad, situat în Piața Caius Iacob nr. 1, aflat în administrarea Liceului Tehnologic de Electronică și Automatizări ”Caius Iacob” Arad, din spațiu cu destinația de unitate de învățământ preuniversitar de stat, în spațiu pentru activități desfășurate de către instituții specializate ale statului/organ de stat specializat. 

 

Iată ordinea de zi a ședinței de astăzi: 

1. Proiect de hotărâre nr. 62/2022 privind aprobarea proiectului „Servicii electronice extinse pentru Municipiul Arad” și a cheltuielilor aferente acestuia – iniţiativa primarului.

2. Proiect de hotărâre nr. 63/2022 privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 402/2021 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind propunerea de schimbare a destinației, pe o perioadă de doi ani a unei părți din imobilul aferent unei unități de învățământ preuniversitar de stat din Arad, situat în Piața Caius Iacob nr. 1 – inițiativa primarului.

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite