Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria respinge PUZ-ul pentru un bloc cu zece etaje și vrea să exproprieze terenul fostei fabrici „Tricoul Roșu”

Edilii arădeni anunțau în urmă cu câțiva ani că Primăria intenționează să cumpere terenul fostei fabrici „Tricoul Roșu”, aflat în proprietatea unei firme din Timișoara, pentru a extinde Parcul Pădurice. Noul parc ar urma să cuprindă o zonă de agrement şi promenadă, o zonă de servicii comerciale, locuri de joacă, ateliere de creaţie şi locuri în care vor fi expuse grupuri statuare realizate de elevii de la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi”.

Primăria respinge PUZ-ul pentru un bloc cu zece etaje și vrea să exproprieze terenul fostei fabrici „Tricoul Roșu”
Comentează 4

În aceste condiții, a fost luată legătura cu proprietarul și au început o serie de discuții, însă firma timișoreană s-a dovedit a fi neserioasă în relația cu Primăria Arad, lăsând lucrurile în coadă de pește. „După ce am demarat discuțiile, ni s-a răspuns în scris că se analizează propunerea noastră, că ținem legătura...”, povestește primarul Călin Bibarț. Zilele acestea însă a trimis o adresă către Primărie prin care informează să realizeze un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea complex rezidențial cu zece etaje, mai precis (S+P+10).

„Nu suntem de acord, sub nicio formă cu dorința proprietarului. Îi vom trimite o adresă prin care îl informăm că demarăm procedura exproprierii pentru cauză de utilitate publică. Nu vom construi acolo un bloc cu zece etaje, cu un parc cu zone verzi pentru oraș. Evaluarea se va face în niște parametri impuși de lege, iar dacă vor exista nemulțumiri din partea proprietarului, cu privire la evaluare, nu cu privire la expropriere, acesta se va putea adresa instanței. Nu cred că întreaga procedură va dura mai mult de un an”, a declarat primarul Bibarț.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite