Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria precizează că fără piesele Monumentului Marii Uniri nu va începe lucrările la amplasament

Primăria precizează, în urma afirmaţiilor sculptorului Florin Codre privind livrarea Monumentului Marii Uniri, că lucrările de realizare a amplasamentului pe Lacul Pădurice nu vor începe înainte ca piesele să ajungă la Arad, pentru că nu există garanţii că centrul oraşului nu va rămâne în şantier mai mulţi ani.

Primăria precizează că fără piesele Monumentului Marii Uniri nu va începe lucrările la amplasament
Comentează 0

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Corina Drăghici, a declarat că proiectul tehnic şi toate celelalte documente necesare începerii lucrărilor la amplasamentul Monumentului Marii Uniri au fost finalizate de mai mulţi ani, însă şantierul nu a fost deschis din cauză că piesele monumentului nu au fost transportate la Arad de către sculptorul Florin Codre.

Potrivit surse citate, în anul 2010 municipalitatea arădeană a alocat din bugetul local suma de 3.000.000 de lei pentru lucrările la amplasamentul monumentului, bani care au fost transferaţi în fiecare buget anual, fiind pregătiţi în orice moment pentru a fi cheltuiţi.

Totuşi, din cauza procesului dintre Ministerul Culturii şi artist, lucrările nu au fost începute, pentru ca centrul oraşului să nu rămână în şantier mai mulţi ani.

“Având în vedere întârzierea în livrarea monumentului şi perioadele lungi în care nu a existat corespondenţă cu artistul, pentru că nu putut fi contactat, dar şi din cauza incertitudinilor privind livrarea lucrării, nu ne-am putut permite să ne asumăm riscul de a rămane cu un şantier deschis mai mulţi ani în centrul oraşului”, a declarat Drăghici.

Conform sursei citate, lucrările pot începe în orice moment, dacă Ministerul Culturii trimite “o confirmare certă” privind aducerea în Arad a monumentului.

Drăghici a adăugat că a existat o corespondenţă cu avocaţii lui Codre, care au fost informaţi privind existenţa tuturor documentaţiilor pentru începerea lucrărilor la amplasament.

CITEȘTE ȘTIREA INIȚIALĂ: Sculptorul Florin Codre reacționează după ce instanța l-a obligat să aducă la Arad Monumentul Marii Uniri
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite